Hlavní obsah

Liberec hlásí návrat rychlonohého útočníka. Hradec za něj získal brankáře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před rokem a půl odešel poprvé zkusit štěstí do jiného klubu. Teď se hokejový útočník Marek Zachar vrací do Liberce. Bílí Tygři jej získali výměnou za brankáře Lukáše Paříka. Toho mohli v Hradci Králové uvolnit také proto, že se po zranění vrací do branky Slovák Dávid Hrenák.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Zachar (vpravo) se po roce a půl vrací do Liberce

Článek

Zachar i Pařík novým klubům vypomůžou pouze do konce sezony, poté se vrátí do Hradce Králové, respektive Liberce. „Potřebujeme rozšířit počet útočníků před finální fází sezony. Marek přichází do známého prostředí a věřím, že nám pomůže,“ uvedl pro liberecký web trenér Filip Pešán.

Lukáš Pařík by měl vyztužit hradecké brankoviště, což je místo, se kterým mají na východě Čech po konci Patrika Bartošáka velké problémy. Jan Lukáš původně přicházel jako dvojka, Fin Laurikainen zase nepodává takové výkony, jaké od něj Mountfield očekával.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec – Hradec Králové 3:3 (35. Zachar)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Řešili jsme více možností, jak posílit brankoviště. Nakonec jsme se rozhodli, že doplníme naší brankářskou dvojici o Lukáše Paříka, který nedostává tolik prostoru v Liberci a chce dokázat, že se jedná o extraligového gólmana,“ uvedl šéf hradeckého klubu Aleš Kmoníček s tím, že o Zachara měl Liberec zájem delší dobu a Mountfield se navíc snažil rychlonohého útočníka vyměnit.

Zachar je libereckým odchovancem. V letošní sezoně stihl za Hradec Králové nastoupit v 31 zápasech s bilancí šesti bodů (4+2). Pařík se v libereckém brankovišti představil při zranění Hrenáka v devíti případech. Zaznamenal tři výhry s průměrem inkasovaných branek 2,91 na zápas a úspěšností zákroků 90,4 procenta.

Reklama