Hlavní obsah

Dědek přišel s vylepšenou nabídkou. Reprezentační gólman se stěhuje do Pardubic!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Původně sice vedení hokejové Plzně na výměnu gólmanů s Pardubicemi nechtělo přistoupit, ale majitel Dynama Petr Dědek přišel v poslední den přestupního období s lepší nabídkou. Potvrdily se informace Sport.cz, že na východ Čech se stěhuje reprezentační brankář Dominik Pavlát výměnou na Milana Kloučka a finanční kompenzaci. Trejd už oznámily oba kluby.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Zákrok plzeňského brankáře Dominika Pavláta v utkání s Brnem.Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Dynamo kolem Dominika Pavláta krouží již několik týdnů, o služby čtyřiadvacetiletého reprezentačního brankáře mělo eminentní zájem. Plzeň však výměnu za Milana Kloučka a k tomu finanční kompenzaci před týdnem odmítla.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Zákrok pardubického brankáře Kloučka proti Českým Budějovicím.Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Dominik je tak stále pevnou součástí našeho kádru. Přestupové období končí 31. ledna a není vyloučené, že obě strany ještě najdou společnou řeč. Navrhovaná nabídka není pro náš klub akceptovatelná,“ uvedl tehdy plzeňský klub v oficiálním prohlášení.

Majitel Pardubic Petr Dědek však v posledních hodinách přišel s vylepšenou nabídkou. Zdroje Sport.cz hovoří o částce kolem čtyř milionů korun. A na tu už Západočeši kývli.

Pavlát, jenž je s úspěšností zákroků 92,73 procenta druhý za vítkovickým Klimešem, tak v Pardubicích vytvořil silný gólmanský tandem s Romanem Willem. „Jsem velmi šťastný, že můžu být součástí takové organizace jako je Dynamo. Je to obrovský závazek a doufám, že sezona bude co nejúspěšnější,“ sdělil 24letý gólman pro klubový web.

Už v úterý po vzájemném zápase vyměnila Plzeň do Pardubic obránce Michala Houdka, opačným směrem zamířil jiný zadák, Martin Bučko.

A Škoda udělala ještě jednu změnu v kádru. Útočník Kryštof Hrabík, jenž prožil povedenou minulou sezonu, avšak letos zapsal jen sedm bodů (3+4) přestoupil do pražské Sparty. Tolik změn, které by však Západočechům měly zajistit finance na budování kádru pro příští sezony, těžko nesou plzeňští fanoušci.

„Chápeme, že mají obavy ohledně této změny a mohou se obávat, že rezignujeme na letošní sezónu. Rádi bychom však ujistili naše věrné příznivce, že naše ambice zůstávají nezměněné. I přes tuto výměnu jsme pevně odhodláni bojovat o co nejlepší umístění v tabulce a postup přes předkolo play-off. Věříme, že Milan Klouček vytvoří kvalitní dvojici se Samuelem Hlavajem,“ uvedl klub na svém webu.

I proto si Škoda pro své příznivce přichystala diskuzní fórum a nabídla fanouškům zúčastnit se debaty se spolumajiteli Martinem Strakou a Janem Šmuclerem dnes od 19:00.

Reklama