Hlavní obsah

Liberec hlásí posilu do brankoviště

Hokejový brankář Jakub Neužil se stal novou posilou Liberce, kde by měl vytvořit dvojici s týmovou jedničkou a reprezentantem Petrem Kváčou. Po Spartě a Litvínovu vyzkouší sedmadvacetiletý gólman třetí angažmá v extralize. S vedením Bílých Tygrů se dohodl na jednoletém kontraktu s roční opcí.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Jakub Neužil se stal novou posilou Liberce.

Článek

Pražský rodák Neužil je sparťanským odchovancem. Právě v dresu slavného klubu z metropole také prožil v sezoně 2020/21 premiéru v extralize. Ve Spartě začal i minulý ročník, než zamířil na hostování do Litvínova. Hájil rovněž brankoviště prvoligového Sokolova. Celkem nastoupil Neužil v extralize do 21 zápasů, v nichž inkasoval v průměru 2,78 branky a úspěšnost zákroků měl 89,5 procenta. Zachytal si i v Lize mistrů.

"Po odchodu Jaroslava Pavelky a sestupu Benátek jsme potřebovali doplnit brankářský post ještě o jednoho gólmana. Volba padla na Jakuba, který dlouhodobě odváděl vynikající výkony v Chance lize a v posledních dvou sezonách pak plnil roli dvojky v extralize. Je to brankář, který se díky výbornému čtení a předvídání hry skvěle pohybuje. Před Kubou stojí nová výzva a jsem přesvědčený, že společnou prací dokážeme jeho level hry posunout zase o stupeň výš," řekl kouč libereckých gólmanů Martin Láska.

Reklama

Související témata: