Hlavní obsah

Liberec na Hané odvrátil vyřazení. Hladili jsme štěstí, aby šlo za námi, a povedlo se, tvrdil Pešán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté Liberce byli v Olomouci jedenáct minut od vyřazení, a tedy od konce sezony. Hanáci ale vedení 3:2 neudrželi a nakonec se z výhry 4:3 radovali Bílí Tygři, když vítězný gól vstřelil Marek Zachar v oslabení. Vyhrát však v Olomouci, kde série pokračuje zítra čtvrtým duelem, musí i podruhé. Kohouti vedou 2:1 na zápasy a budou mít druhý mečbol.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Olomouc vs. Bílí Tygři Liberec 3:4Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Předkolo play off, 3.zápas: Olomouc - Liberec

„Bylo to opět extrémně vyrovnané. My jsme ještě více přidali na bojovnosti, urputnosti, hráli týmově, pomohli si speciálními formacemi a zaslouženě vyhráli,“ mínil liberecký trenér Filip Pešán, který do branky postavil Dávida Hrenáka na úkor Daniela Krále, který chytal první dva duely na severu Čech.

„V obou zápasech byl výborný. Jenže žádný jsme nevyhráli, a tak jsme ho nechali i s ohledem na jeho mládí psychicky si odpočinout. Navíc Hrenák tady naposledy podal skvělý výkon, a i dnes byl pevnou součástí týmu,“ vysvětlil.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc–Liberec 2:1 (30. Řezníček)Video: Tipsport Extraliga / BPA

O jeho střídání, ač dostal tři prakticky vlastní góly, neuvažoval. „Nebyl pro to důvod. Zápasy u nás jsme prohráli smolně. Štěstí jsme šli málo naproti. Teď, bez ohledu na to, jak jsme inkasovali, jsme štěstí hladili, aby šlo za námi, a podařilo se,“ podotkl Pešán.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc–Liberec, šance KnotkaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Věděli jsme, že u nás to bylo o štěstíčku. Řekli jsme si proto, že tady musíme udělat všechno, aby se přehouplo na naši stranu. Rvali jsme se celých šedesát minut, a i když jsme prohrávali, pořád jsme věřili, že to otočíme, a vrátilo se nám to,“ mluvil v podobném duchu i střelec vítězné branky Marek Zachar.

„Hráli jsme v oslabení, domácí šli střídat, já toho využil, nějak se to tam otevřelo a pak jsem byl rád, že mě Michal Ivan našel. Soustředil jsem se, abych zpracoval puk a pak pelášil na bránu, vystřelil a bylo to tam,“ popsal klíčový okamžik utkání.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Olomouc–Liberec 3:4 (53. Zachar)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Stejně podle něj musí Bílí Tygři hrát i zítra. „Byli jsme dobře nastavení v hlavách. Domácí dvakrát vedli a nás to nepoložilo. U toho musíme zůstat. Zase bude třeba makat celých šedesát minut. Důležitý bude i vstup do zápasu,“ dodal.

Lodivod Kohoutů Jan Tomajko přiznal, že ze strany jeho svěřenců to od začátku nebylo ono. „Přesto jsme to ve druhé třetině strhli na svou stranu. V té závěrečné jsme to ale bohužel nedokázali dohrát. Rozhodly maličkosti a v těch se musíme zlepšit. Každá prohra mrzí a taková zvlášť. Postup byl blízko. Na to, co se stalo před chvílí, už ale myslet nemůžeme. Zítra máme druhý mečbol,“ zdůraznil.

Reklama

Související témata: