Hlavní obsah

Litvínov, Hradec a Motor jsou ve čtvrtfinále! Liberec odvrátil konec sezony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejisté Českých Budějovic jsou ve čtvrtfinále extraligy. Ve třetím utkání předkola play off zvítězili 3:1 na ledě Karlových Varů a celou sérii ovládli jasně 3:0. Dotáhnout postup se podařilo také Hradci Králové, který ve Vítkovicích vyhrál 3:1 a sérii ovládl rovněž 3:0. Liberec předvedl obrat ve třetí třetině v Olomouci, kde vyhrál 4:3 a snížil na 1:2 na zápasy. Postup mezi osmičku nejlepších v nejkratším možném termínu slaví také Litvínov, kterému vítězství 2:1 na ledě Plzně vystřelil v 16. minutě prodloužení Ondřej Jurčík.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Zranění českobudějovického Mikuláše HovorkyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek
Fotogalerie

Verva potvrdila roli favorita a s Plzní si poradila jednoznačně 3:0 na zápasy. Škodovka ve třetím utkání statečně vzdorovala, po gólech ze začátku zápasu z hole domácího Martina Bučka a litvínovského Andreje Kudrny v Plzni zářili oba gólmani.

Oslavy litvínovských hokejistů po postupu do čtvrtfinále play offVideo: Matěj Vybíral, Sport.cz

Duel tak dospěl až do prodloužení za stavu 1:1. V něm rozhodlo vyloučení Jakuba Poura, který se provinil vysokou holí a hostům tak nabídl početní výhodu na 2+2 minuty. Duel rozhodl po pár vteřinách od Pourova trestu Jurčík, který se trefil při svém 499. startu v extralize.

Předkolo play off, 3.zápas: Plzeň - Litvínov

Motor dotáhl postup do čtvrtfinále na ledě Karlových Varů, kde v sobotu vyhrál 3:1 a sérii ovládl poměrem 3:0. České Budějovice si gólovou radost rozložily do všech třetin, když se postupně trefili Milan Gulaš, Jáchym Kondelík a Brant Harris. Pod postup se výraznou měrou podepsal Dominik Hrachovina, který v brance hostů zlikvidoval 29 pokusů domácích.

Předkolo play off, 3.zápas: Karlovy Vary - České Budějovice

Hokejisté Hradce Králové si v repríze loňského semifinále zajistili postup z předkola v nejkratší možnou dobu. Po dvou domácích triumfech zvítězili i ve Vítkovicích. Pod výhru 3:1 se gólově podepsali Ralfs Freibergs, Jérémie Blain a Aleš Jergl.

Domácí se dlouho nemohli prosadit přes skvělého Lukáše Paříka, který si v utkání připsal 18 úspěšných zákroků, Ridera ho překonala až v závěru třetí třetiny při power play. Na víc už domácí ale neměli síly ani čas, a tak pro ně sezona skončila. Hradec je opět mezi osmi nejlepšími, kde nechyběl od sezony 2012/13.

Předkolo play off, 3.zápas: Vítkovice - Hradec Králové

Odvrátit konec sezony se podařilo Bílým Tygrům, kteří góly Lukáše Dernera a Marka Zachara v závěrečném dějství otočili nepříznivý stav, v Olomouci vyhráli 4:3 a stav série snížili na 1:2. Pokračovat se bude v neděli na stejném stadionu.

Předkolo play off, 3.zápas: Olomouc - Liberec

Reklama