Hlavní obsah

Liberec - Vítkovice 0:4Liberec podlehl Vítkovicím a prohrál doma třetí ze čtyř duelů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Burger 0 : 1
20. Krstev 0 : 2
22. Petrovický 0 : 3
48. Ujčík 0 : 4

LIBEREC

Hokejisté Liberce prohráli v utkání 7. kola extraligy s Vítkovicemi 0:4 a potvrdili, že se jim v úvodu sezony na domácím zmenšeném hřišti nedaří. Bílí Tygři nedokázali navázat na páteční výhru nad nováčkem z Mladé Boleslavi a prohráli před vlastním publikem třetí ze čtyř zápasů. Ostravané se díky tříbodovému zisku posunuli na třetí místo tabulky, Liberec je až jedenáctý. Vítkovický gólman Jakub Štěpánek udržel podruhé v extraligové kariéře čisté konto.

Článek

Do úvodní části vstoupili Severočeši velmi aktivně a hned ve druhé minutě mohli jít do vedení. Kašpařík ale ani natřikrát Štěpánka ve vítkovické brance nepřekonal. A tak udeřilo na druhé straně. Do puku se opřel Burger a propálil vše, co mu stálo v cestě. Poté byl opět Liberec aktivnějším týmem, ale k brance mu šance Bartoviče a Pletky nepomohly. Když to již vypadalo, že do šaten půjdou Liberečtí pouze s jednobrankovou ztrátou, udeřili hosté znovu. Puk napálil Krstev a trefil se přesně pod vyrážečku. Do konce první třetiny v té chvíli zbývalo pět vteřin.

Vstup do prostřední části se domácím absolutně nepovedl. Chyba v obraně znamenala již tříbrankové vedení Vítkovic. Burger propasíroval kotouč na zcela volného Petrovického, který se trefil přesně mezi Fikrtovy betony. Liberec poté působil zcela neškodně. Vítkovice si s pukem dělaly v podstatě co chtěly a domácí ke kotouči příliš nepouštěly. Domácím se nepodařilo snížit ani v přesilové hře a do třetí části nastupovali Ostravané s tříbrankovým vedením.

Liberečtí do závěrečné části vkročili aktivně, ale branku jim to opět nepřineslo. Vítkovice hru v pohodě kontrolovaly a v 48. minutě se dočkaly i čtvrté branky. Ujčík dorazil kotouč za zcela bezmocného Fikrta a pak už se zápas jen dohrával. Liberec se snažil vstřelit alespoň čestný gól, ale to se mu i přes snahu nepodařilo.

Bílí Tygři Liberec - Vítkovice Steel 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Burger (Štefanka), 20. Krstev (Roman, Korhoň), 22. Petrovický (Burger, Štefanka), 48. Ujčík (Stehlík). Rozhodčí: Šír - Čížek, Prchal. Vyloučení: 7:8, navíc Blatný - Petrovický oba 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 4042.
Liberec: Fikrt - J. Moravec, Jiruš, Harant, Modrý, Žabka, Zíb, Hunkes, Jareš - V. Nedorost, Podkonický, Pletka - Bartovič, Kašpařík, Šachl - Klimenta, Plodek, Blatný - Vantuch, Rapáč, Špaček. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.
Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, Stehlík, Krstev, Trnka, Kuboš, Ovčačík, Suchý - Treille, R. Hruška, Krenželok - Petrovický, Burger, Štefanka - Ujčík, Šimíček, Svačina - Korhoň, Roman, Klimek. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.

Reklama

Související témata: