Hlavní obsah

Liberec tleskal Jágrovi. Osmašedesátka poprvé v sezoně skórovala

Dal gól a sklidil potlesk většiny fanoušků soupeře. Takový paradox je v extralize možný snad jen v případě nesmrtelného Jaromíra Jágra. Majitel Kladna slavil v Liberci svůj první gól sezony, na první body však stále čeká. Rytíři na severu Čech padli po bojovném výkonu 2:3.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaromír Jágr se raduje z gólu proti Liberci.

Článek
Fotogalerie

Šlo o mimořádný okamžik. Běžela dvanáctá minuta zápasu, když si Jágr v levém kruhu vyměnil puk s Beranem, pohotově vystřelil a gólman Kváča kapituloval. Vyrovnávacím gólem na 1:1 vykřesal hostům naději. Když hlasatel potvrdil jméno střelce, celá hala střelce ocenila, přestože domácí tým právě ztratil vedení.

V ten moment Jágr stanovoval nový extraligový rekord nejstaršího střelce soutěže. Trefil se ve 49 letech a 214 dnech, čímž překonal sám sebe o více jak rok a půl. Naposledy v nejvyšší soutěži skóroval na konci února 2020 do sítě Sparty. Šlo o jeho 97. gól v české extralize. A ještě jeden údaj. Trefil se přesně po 33 letech a pěti dnech od svého debutu v nejvyšší soutěži v roce 1988.

Mimochodem mezi střelce se zapsal na domácí straně i Jakub Klepiš, tudíž slavili dva členové elitní lajny na českém zlatém mistrovství světa v roce 2010. Body však přinesla jen Klepišova trefa.

Reklama

Související témata: