Hlavní obsah

Liberec - Ml. Boleslav 4:3Liberec uhájil v nervózním závěru výhru 4:3 nad Mladou Boleslaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Rod 0 : 1
4. Nedvěd 1 : 1
15. Boháč 1 : 2
26. Bartovič 2 : 2
32. Podkonický 3 : 2
40. Barinka 3 : 3
46. Podkonický 4 : 3

LIBEREC

Hokejisté Liberce zapomněli na poslední domácí zaváhání s Pardubicemi, jimž přenechali dva body, a ve 31. kole O2 extraligy porazili Mladou Boleslav těsně 4:3. Po dramatickém a nervózním závěru si zároveň připsali výhru po minisérii tří porážek.

Článek

První útočná formace Liberce sice začala svižně, ale z branky se jako první radovali hosté z první střely na bránu. Po vyhraném buly střílel od modré čáry obránce Bauer a jeho ránu tečoval Rod. Branka hostí však jen vystupňovala nápor domácích a Liberečtí si vynutili přesilovku po faulu Brňáka.

Tu již po 42 vteřinách využil po nahrávce Nedorosta ranou z mezikruží nikým nehlídaný Nedvěd. Nápor domácích pokračoval. Aktivní hrou si vynutili další přesilovku, v níž na Cháberu nebezpečně stříleli Šachl a po něm Bartovič, ale strážce mladoboleslavské svatyně byl pozorný.

Ve 14. minutě posunul Bartovič kotouč na Šachla, ten se dobře uvolnil, ale sjel mu puk z hole a slabé zakončení Chábera v klidu odpálil do bezpečí. Z ničeho nic udeřili na druhé straně hosté. Důras zavezl puk po levém křídle, nahrál nepokrytému Boháčovi a ten svým důrazem dotlačil puk za ležícího Hniličku. Branku však musel potvrdit videorozhodčí. Poté se chvíli nehrálo po tvrdém zákroku domácího Nedvěda na obránce Drábka, který se jen těžce zvedal z ledu. Domácí hříšník obdržel trest na 2+10 minut.

Podkonický uspěl blafákem

Druhé dějství začalo v poklidnějším tempu, hosté se soustředili hlavně na bránění. Ve 25. minutě přihrál Podkonický před branku Bartovičovi, jež střelou do levého horního rohu branky nedal Cháberovi šanci. Následovala série dvou vyloučení na mladoboleslavské straně a jedno Severočechů, přičemž druhý prohřešek hostů potrestal Podkonický, když po nahrávce Nedvěda blafákem a zakončením po ledě překonal Cháberu.

Ve 38. minutě nařídil rozhodčí trestné střílení pro domácí. Odpovědnost na sebe vzal Nedvěd, ale blafákem Cháberu nepřekonal. Poté následovala akce, která bude pravděpodobně adeptem na Zlatou helmu s Cháberovým ukázkovým semaforem, jímž vychytal střelu z pravého kruhu. Těsně před přestávkou vystihl Boháč přihrávku na modré, rozjel se sám na Hniličku, ale byl zahákovaný Zíbem. Tím dostali výhodu trestného střilení i hosté a Barinka na rozdíl od Nedvěda ukázkově proměnil.

Třetí dějství začalo početní výhodou pro domácí ve výhodném přečíslení čtyři na tři. Nedvěd dostal nahrávku od Nedorosta, ale Chábera udržel vyrovnaný stav. Domácí se dál hrnuli do útoku. Blatný poslal zpoza brány nahrávku na volného Šachla, ten ovšem neuspěl.

Ve 46. minutě se Bílí Tygři konečně dočkali. Podkonický svojí dnešní druhou brankou procedil puk za brankáře hostí. Liberečtí se poté zaměřili na pečlivou obranu a nebezpečné protiútoky, hráli obětavě až do posledních minut a vydřeli tříbodovou výhru i přes závěrečnou bitku a další potyčky.

Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 4:3 (1:2, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. P. Nedvěd (Nedorost, Jiruš), 26. Bartovič (Podkonický), 32. Podkonický (P. Nedvěd, Šimánek), 46. Podkonický (Harant, Kašpařík) - 1. Rod (Bauer, Sýkora), 15. Boháč (Důras), 40. Barinka z tr. střílení. Rozhodčí: Hribik - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 9:10, navíc P. Nedvěd 10 min. - Kazionov 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 5327.
Liberec: Hnilička - J. Moravec, Jiruš, Zíb, Harant, Modrý, Holub - Nedorost, P. Nedvěd, Pabiška - Podkonický, Kašpařík, Šimánek - Klimenta, Dušek, Vantuch - Bartovič, Blatný, Šachl. Trenéři: Pešán, J. Nedvěd st. a Kapoun.
Mladá Boleslav: Chábera - R. Bauer, Posmyk, Jindra, Drábek, Brňák, Schnabel - Padělek, R. Král, Handlovský - Boháč, Barinka, Důras - Rod, Sýkora, Nouza - Kazionov, Pajič, R. Pšurný. Trenéři: Šejba a Gudas.

Reklama

Související témata: