Hlavní obsah

Liberec žene droga, která se neodmítá. Na pověrčivost není prostor

škv, jabSport.cz

Prezidentský pohár udělovaný od sezony 2009/10 vyhráli potřetí za poslední čtyři roky, celkově základní část extraligy ovládli hokejisté Liberce už popáté. A ve všech pěti případech u toho byl i odchovanec Bílých Tygrů Lukáš Derner.

Dotýkat či nedotýkat se z pověrčivosti Prezidentského poháru? Lukáš Derner má jasno!Video: Sport.cz

 
Článek

„Pocit je to pořád stejně úžasný. Vyhrát ten pohár je jako droga, která se neodmítá. Vyhrajete ho jednou a chcete vyhrávat pořád," usmíval se pětatřicetiletý obránce po utkání na Spartě, kde Bílým Tygrům předal trofej ředitel extraligy Josef Řezníček.

Zatímco některé týmy z pověrčivosti na Prezidentský pohár, aby před play off neurazily štěstěnu, nesahaly , Liberečtí se trofeje stejně jako v letech 2016 i 2017 bez ostychu dotkli.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Liberecký kapitán Petr Jelínek drží nad hlavou Prezidentský pohár pro vítěze základní části extraligy.

„Před třemi roky jsme ho zvedli nad hlavu a udělali jsme titul. Dva roky zpátky jsme ho opět zvedli a udělali jsme finále, takže není prostor na pověrčivost. Dotknul jsem se ho i teď a rád bych udělal finále," hlásil trenér Severočechů Filip Pešán.

Oslavy zisku trofeje kalila Severočechům v pražské O2 areně jen prohra 2:5 se Spartou. „Škoda, protože jsme chtěli vyhrát i proto, aby byly oslavy peprnější. I tak je ale Prezidentský pohár skvělá vizitka klubu za celoroční práci. Ve Švédsku a Finsku si takových věcí strašně moc cení a někde je vítězství po základní části dokonce cennější než titul," tvrdil Derner.

Se spoluhráči nyní bude mít téměř dvoutýdenní zápasovou pauzu, protože čtvrtfinálová série proti jednomu z úspěšných týmů absolvujících předkolo odstartuje 20. března. „Trošku si odpočineme, nabereme sílu a budeme čekat na soupeře. Na tuhle fázi sezony se těší každý hráč," ví Derner a neřeší, na koho Tygři ve čtvrtfinále narazí.

Stejně jako Pešán. „Nevybírám si. Z nikoho nemám strach, zároveň všechny týmy respektuju," říká jednačtyřicetiletý trenér.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice