Hlavní obsah

Liberecké hokejisty posílil slovenský útočník Mucha

Již šestou posilou hokejistů Liberce před příští sezonou se stal slovenský útočník Miroslav Mucha. Pětadvacetiletý hráč s reprezentačními zkušenostmi se s vedením Bílých Tygrů domluvil na roční smlouvě, jejíž součástí je roční opce. Severočeši o jeho příchodu informovali na klubovém webu.

Foto: Profimedia.cz

Miroslav Mucha posílí hokejisty Liberce

Článek

"Jsem nesmírně rád, že můžu být v téhle super organizaci. Je tu krásné zázemí a fungující systém, což je skvělé pro hráčský rozvoj. Těším se, že mě to posune dál," uvedl Mucha, který se již v novém týmu zapojil do letní přípravy.

Mucha se vrací po devíti letech ze zámoří, kde vedle hokeje také studoval a získal vysokoškolský diplom. Posledních pět sezon odehrál v univerzitní soutěži NCAA, v té poslední nastoupil za tým Michiganské univerzity do 38 zápasů a připsal si 17 bodů za sedm branek a deset nahrávek. Ve třech duelech v dresu mužstva Greenville Swamp Rabbits okusil také ECHL.

"Miro je silový útočník, který hraje dobře na obou koncích kluziště. Je pracovitý, zarputilý, rychlý a slibujeme si od něj zvýšení konkurence v útočných řadách. Věřím, že u nás rozvine své hokejové kvality a řekne si o další starty ve slovenském nároďáku," řekl trenér Filip Pešán na adresu osminásobného reprezentanta.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.