Hlavní obsah

Liberecký kolaps. Tři góly za 116 sekund. Nepochopitelně jsme z toho vystoupili, divil se Augusta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před utkáním 13. kola hokejové extraligy se s bohatou kariérou rozloučil v minulé sezoně ještě kapitán Vítkovic Roman Polák a jeho bývalé spoluhráče jako by jeho přítomnost pořádně nabudila. Liberec přijel do Ostravy s vizitkou jediného extraligového týmu, který doposud bodoval v každém utkání, tahle série ale po porážce 3:6 skončila.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Trenér Liberce Patrik Augusta při utkání ve Vítkovicích.

Článek

„Začali jsme slušně, vedli jsme, ale na začátku druhé třetiny jsme z toho na dvě minuty nepochopitelně vystoupili a bylo po zápase," poukázal trenér Liberce Patrik Augusta na 116 vteřin hrůzy z pohledu hostujícího týmu.

Po úvodní třetině jeho tým prohrával 1:2, v čase 24:06 už to bylo 1:5. „Vůbec si ten kolaps nedokážu vysvětlit, protože do té doby jsme byli vyrovnaným soupeřem," kroutil hlavou kapitán Bílých Tygrů Petr Jelínek.

„Ty tři rychlé góly rozhodly. Důležité ale bylo i to, že jsme dokázali zareagovat na první gól a ještě v úvodní třetině jsme skóre otočili," vykládal slovenský útočník Vítkovic Rastislav Dej, který odehrál proti Liberci osmistý zápas v české extralize a okořenil si ho druhou brankou v sezoně.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Rastislav Dej z Vítkovic překonává Daniela Krále v brance Liberce.

„Je to velké číslo a moc si toho vážím. Více mě ale těší, že stále ještě můžu hrát tak kvalitní soutěž, jakou česká extraliga je," svěřoval se 34letý útočník, jenž ve Vítkovicích kroutí už šestou sezonu.

Jeho krajan Juraj Mikuš si po letním příchodu z Pardubic na vítkovickou kabinu teprve zvyká. Ale jde mu to velmi dobře. Ve třinácti zápasech nastřádal dvanáct asistencí. Dvě si připsal i proti Liberci. I když v 15. minutě se chvíli radoval i z premiérového gólu v novém dresu. Za pár minut se ale v oficiálních statistikách při vyrovnávací brance na 1:1 objevilo jméno Marka Kaluse, jenž při Mikušově nahození od modré stínil před libereckým brankářem Danielem Králem.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Juraj Mikuš z Vítkovic (vlevo) v souboji s Michalem Birnerem z Liberce.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Roman Polák s rodinou. Bývalý kapitán Vítkovic se oficiálně rozloučil s kariérou.

A Mikušovi přibyla další nahrávka. „Nevěděl jsem, že to tečoval, ale je jedno, kdo ten gól dá. Hlavní jsou tři body. Viděl jsem, že je tam trošku volno, tak jsem vystřelil. Měli jsme pokyny střílet nahoru a prošlo to," popisoval Mikuš.

Vítkovice se po dvou na góly chudších zápasech (doma s Kladnem 2:0 a v Brně 1:2) proti Liberci nečekaně rozstřílely. Šest gólů daly poprvé v sezoně. „Bylo super, že nás nerozhodil ten první gól, trochu jsme možná rozhýbávali nohy po té ceremonii. Ale dalších pětapadesát minut jsme byli lepší a měli zápas pevně v rukou," hodnotil Mikuš.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Petr Fridrich z Vítkovic, otřesený rozhodčí René Hradil a Lukáš Kovář z Vítkovic.

Nejen Liberec odjížděl z Ostravy bez nálady. Velkou smůlu měl v utkání i jeden z hlavních rozhodčích René Hradil. Připletl se k souboji u mantinelu za domácí brankou a po tvrdém nárazu se jen těžce zvedal z ledu. Z utkání musel odstoupit a od druhé třetiny jej nahradil Ondřej Šudoma, který ve vedlejší hale řídil utkání dorostenecké extraligy mezi Vítkovicemi a Kometou Brno (2:3).

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec