Hlavní obsah

Litvínov - Olomouc 5:3Litvínov dvakrát prohrával o dvě branky, po senzačním finiši ale slaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Bambula 0 : 1
24. Olesz 0 : 2
33. Freibergs 1 : 2
36. Rutar 1 : 3
37. Zygmunt 2 : 3
47. Kudrna 3 : 3
54. Kudrna 4 : 3
60. Sukel´ 5 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova vyhráli v nedělním utkání 26. kola Tipsport extraligy doma nad HC Olomouc 5:3, i když dvakrát během duelu prohrávali o dvě branky. Litvínov zabral po sérii tří porážek. Hanáci potřetí za sebou prohráli venku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Litvínova Denis Godla.

Článek

Jako první udeřili hosté, kteří využili špatného střídání Vervy k rychlému protiútoku a přesné střele Bambuly z pokleku. Domácí mohli hned gólově reagovat, jenže střela kapitána Sukeľa skončila na tyčce. I další šance Litvínov zahazoval.

A tak opět v úvodu, tentokrát druhé třetiny, se znovu prosadili Kohouti. Využili přesilovku, zblízka se trefil Olesz, k němuž doputoval dvakrát tečovaný puk. A stejně jako v první části hry, i teď Verva odpověděla tyčkou, nastřelil ji Šalda. Nakonec se domácí dočkali, i oni zvládli přesilovou hru díky ráně Freibergse z voleje zpoza kruhu.

Šanci srovnat měl Kudrna, jenže nedal a místo toho ujel hostující Navrátil. Ačkoli jeho sólo a kličky brankář Zajíček zpacifikoval, na dorážku dojíždějícího Rutara už nestačil. V zápase, který bavil, potřebovali Severočeši jen 80 vteřin, aby se dostali opět na kontakt, když Zygmunt tečoval bombu Strejčka od modré čáry.

Na hlavního hrdinu litvínovského převratu se pasoval nejlepší střelec týmu - útočník Kudrna. Ve třetí třetině nejprve skóre dorovnal střelou z dálky po ledě, kterou gólman Lukáš moc neviděl, osm minut nato jej překvapil švihem z kruhu. A když Olomouc v závěru vsadila na power play, zapsal si také asistenci na gól slovenského parťáka Sukeľa do prázdné branky. Litvínov porazil Olomouc poprvé od února 2021.

26. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Olomouc 5:3 (0:1, 2:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 33. Freibergs (Estephan, Š. Stránský), 38. Zygmunt (Strejček, Freibergs), 47. Kudrna (Freibergs), 55. Kudrna (Jurčík), 60. M. Sukeľ (Kudrna) - 6. Bambula (J. Káňa, J. Knotek), 24. Olesz (Navrátil, Rašner), 37. A. Rutar (Navrátil). Rozhodčí: Jaroš, Šindel - Ondráček, Hynek. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:1. Diváků: 3047.
Litvínov: Zajíček - Zile, D. Zeman, Strejček, Freibergs, Demel, Wesley, Šalda - P. Zdráhal, M. Sukeľ, Kudrna - Abdul, Estephan, Š. Stránský - Hlava, Gut, P. Straka - Zygmunt, Jurčík, Havelka. Trenér: Mlejnek.
Olomouc: Lukáš - Mareš, Ondrušek, Škůrek, Rašner, T. Černý, Švrček, Řezníček - Bambula, J. Knotek, J. Káňa - Navrátil, Anděl, Plášek - A. Rutar, Kusko, Olesz - Menšík. Trenér: J. Tomajko

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice