Hlavní obsah

Litvínov - Kladno 1:2 PPLitvínov je dál bez výhry, Kladno rozjásal v prodloužení Procházka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Kudrna 1 : 0
40. Filip 1 : 1
62. Procházka 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova zůstávají i po úterním 5. kole nové extraligové sezony bez vítězství. Nad Kladnem sice díky Andreji Kudrnovi vedli, ale Rytíři zápas dokázali otočit. Výhru 2:1 v prodloužení zařídili Matyáš Filip a vítězným gólem Martin Procházka. Hosté bodovali dosud ve všech zápasech sezony a oslavili už třetí vítězství v řadě.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Brankář Litvínova Šimon Zajíček sleduje svého spoluhráče Jana Strejčka, který odehrává puk před kladenským Jakubem Klepišem.

Článek

Přestože Litvínov vstoupil do zápasu přesilovkou, kterou po faulu kladenského kapitána Plekance dostal už po necelé půlminutě, nijak ho to nenastartovalo. Naopak. Kladno diktovalo tempo hry a častěji atakovalo branku soupeře, byť šancí bylo pomálu. Tu největší si vypracovali hostující Rytíři ve své první početní výhodě. Gólovou oslavu u tyčky číhajícímu útočníkovi Zikmundovi ale sebral brankář Zajíček, který se skvěle přemístil. V první třetině rozhodčí rozdali 14 trestných minut, žádný z hráčů se však z trestné lavice nevrátil předčasně. A to ani když Kladno hrálo přes minutu čtyři proti třem.

I po první přestávce hosté častokrát Vervu svírali, Zajíček však ve své brance čaroval. Ačkoli byli domácí ve střelecké defenzivě, už sem tam podnikli nebezpečný výpad. A také se díky jednomu dostali do vedení. Ve 38. minutě platilo nedáš - dostaneš. Kladenskému Ticháčkovi střela před odkrytou brankou nesedla, Zajíček se rychle přesunul a šanci zneškodnil. A za dvanáct sekund nato Verva udeřila, když se do sólového nájezdu dostal Kudrna a puk zvedl nad rameno gólmana Bowa.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Rozhodčí hasí potyčku mezi litvínovským Janisem Jaksem (vlevo) a Ladislavem Zikmundem z Kladna.

Kladno stihlo odpovědět ještě ve druhé třetině, a to pouhých pět sekund před jejím vypršením. Středočeši využili toho, že Zajíček při závaru přišel o hokejku, Kubík od tyčky našel zpětnou přihrávkou na kruhu Filipa, který domácího gólmana prostřelil.

Zatímco po dvou třetinách Kladno dominovalo na střely 29:19, v úvodu třetí části se naopak Litvínov do soupeře zakousl. Jeho nápor kulminoval ve 45. minutě bombou obránce Jakse od modré čáry, kterou zastavila horní tyčka branky. Rozhodnout v normální hrací době mohly oba celky, jenže nepochodil Plekanec při přečíslení ani za Litvínov Zile s dělovou dorážkou.

V prodloužení to byl Litvínov, kdo mohl slavit, jenže příležitosti Zdráhala i Stránského vykryl jistý Bow. A tak udeřilo na druhé straně - do Klepišovy střely vložil hokejku Procházka a brankář Zajíček již nedokázal na jeho teč zareagovat.

HC Verva Litvínov - Rytíři Kladno 1:2 v prodl. (0:0, 1:1, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 38. Kudrna (P. Zdráhal, Estephan) - 40. Filip (Kubík, Plekanec), 62. M. Procházka (Klepiš, Slováček). Rozhodčí: Šír, Sýkora - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 7:6. Bez využití. Diváci: 3415.
Litvínov: Zajíček - Jaks, Zile, Strejček, Demel, D. Zeman, D. Kolář, Šalda - P. Zdráhal, Š. Stránský, P. Straka - Abdul, Estephan, Kudrna - Hlava, M. Sukeľ, Zygmunt - Havelka, Helt, Berka. Trenér: V. Růžička.
Kladno: Bow - Dotchin, Slováček, Sotnieks, Ticháček, Babka, Cibulskis - Kubík, Plekanec, Brodecki - M. Procházka, Klepiš, Michnáč - Filip, Zikmund, M. Beran - O. Bláha, Indrák, Melka. Trenér: O. Vejvoda ml.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články