Hlavní obsah

Litvínov pod novými trenéry opět uspěl, porazil Brno po nájezdech

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova pokračují v získávání bodů pod novými trenéry. Severočeši porazili ve 30. kole extraligy Kometu Brno 3:2 po samostatných nájezdech a po odvolání kouče Kýhose získali ve čtyřech zápasech devět bodů. Duel rozhodl v sedmé sérii nájezdů Viktor Hübl.

Článek

V první šanci utkání se ocitl domácí Hujsa, který dorážel Frolíkovu střelu z otočky, ale Hovi byl koncentrován na utkání od prvních okamžiků. Na druhé straně prověřil Fraňka střelou z levého křídla Zohorna, ale dopadl stejně jako jeho protějšek Hujsa. V další šanci Komety byl Holec, který jedovatě vypálil, Franěk ale puk se štěstím vyrazil koncem hole.

V 8. minutě přenechal Jenáček ve středu hřiště puk Hujsovi, ten našlápl a poslal na Hoviho nepříjemnou střelu. Ani on ale skóre neotevřel. Ve 14. minutě se Verva zaslouženě dočkala vedoucí branky. Ručinský si počkal, až si Jareš od modré čáry nabruslí před branku a poté mu poslal přesný pas. Pro domácího obránce nebyl problém skórovat.

Do druhé části vstoupili hosté aktivně, zařadili vyšší rychlostní stupeň a domácí hráči nestíhali. Nejprve se Čermák ocitl sám před Fraňkem, ale do zakončení se nedostal. Duel následně okořenila série menším potyček. Ve 28. minutě se hosté dočkali vyrovnání, když Žižka nahozením od modré propálil vše, co mu stálo v cestě. Domácí ještě reklamovali faul na Trávníčka, ale branka dle rozhodčích byla regulérní.

V další šanci Brňanů byl Švrček, který si najel mezi kruhy, ale Franěk výborně zakročil. Ve 34. minutě se již hosté zaslouženě dostali do vedení, když Divíšek předložil puk Čermákovi, který překonal litvínovského brankáře. Litvínov se poté tlačil do útoku, ale Trávníček neuspěl ani v opakované dorážce. Poté Jenáček chytře tečoval Hüblovo nahození na branku, ale bohužel pro domácí vedle. V další šanci Vervy byl Stříteský, ale jeho střela od modré Hoviho nevyděsila.

V úvodu třetí třetiny měli aktivně hrající hosté dalš šance, ale Fraňka potřetí nepřekonali. A tak udeřilo na druhé straně, kdy si krásně najel na Hüblovu přihrávku Kubinčák a poslal puk mezi Hoviho betony. Poté mohl otočit skóre sám Hübl, ale nezakončil přesně. V 53. minutě Hanzl zpoza branky našel Hujsu, ten však Hoviho nepřekonal. Verva nevyužila ani následnou 26 vteřin dlouhou přesilovku pěti proti třem.

V závěru utkání byli domácí viditelně na koni a hnali se za vítězstvím, ale nebylo jim přáno. V brance neskončili ani pokusy Hübla ani Kubinčáka a když se neprosadil ani Frolík utkání šlo do prodloužení. Ani v něm branka nepadla a rozhodnout tak musely nájezdy. Až ve třetí sérii skóroval Petrovický, na kterého navázal Jenáček. Poté se prosadil až v sedmé sérii Hübl střelou k tyči a zajistil tak domácím bod navíc.

HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 3:2 po sam. náj. (1:0, 0:2, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Jareš (Ručinský, Hanzl), 45. Kubinčák (V. Hübl, Stříteský), rozhodující nájezd V. Hübl - 28. Žižka (T. Svoboda), 34. L. Čermák (Divíšek, Švrček). Rozhodčí: Pešina, Souček - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:7, navíc Ručinský (Litvínov) osobní trest do konce utkání, L. Čermák (Brno) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4486.
Litvínov: Franěk - Stříteský, Kubát, Jareš, Brejčák, Kousalík, Černošek, Skuhrovec, Gula - Kubinčák, V. Hübl, Gerhát - Trávníček, Hanzl, Ručinský - Frolík, Jenáček, Hujsa - Majdan, Rindoš, Bojer. Trenéři: Kučera a V. Lukeš.
Kometa Brno: Hovi - Švrček, Žižka, Vašíček, Kováčik, Bičánek, Malec, Kempný - T. Svoboda, Divíšek, Jakub Svoboda - Jaroslav Svoboda, L. Čermák, Dlouhý - Balej, Petrovický, Holec - Erat, Koreis, H. Zohorna. Trenéři: Venera a Oslizlo.

Reklama

Související témata: