Hlavní obsah

Litvínov porazil Slavii a dotáhl se na vedoucí Vítkovice

PRAHA

Šesti zápasy pokračovalo v pátek 22. kolo hokejové O2 extraligy. Hokejisté Litvínova porazili 4:2 pražskou Slavii a dotáhli se bodově na lídra z Vítkovic. Jedenáct branek viděli diváci ve Zlíně, kde domácí přestříleli 7:4 Třinec a zastříleli si také Plzeňští, kteří přejeli 6:1 Liberec. Mladá Boleslav porazila v prodloužení Pardubice, pouhých 43 sekund před koncem si zajistily výhru nad Kladnem Karlovy Vary. Další porážku utrpěli hokejisté Budějovic, kteří prohráli na ledě Sparty.

Článek

Slavia tahala od začátku zápasu v Litvínově za kratší konec a od 7. minuty prohrávala po zásahu Bahenského. Hruška sice zařídil vyrovnání, domácí ale ještě před první sirénou opět poodskočili po trefě Jenáčka. I v prostřední části se Severočechům podařilo dvakrát prosadit a Slavia dokázala na branky Heinische a Kubinčáka odpovědět až v poslední třetině, kdy se podruhé trefil Hruška. Litvínovští mají stejně jako Vítkovice na kontě 44 bodů, Slavia je o bod zpět.

Jen o bod zmenšili náskok vedoucího tria hokejisté Pardubic. Východočeši na ledě předposlední Mladé Boleslavi v poslední třetině úspěšně dohnali dvoubrankovou ztrátu, dva body pro domácí ale zařídil pouhých třiadvacet sekund po začátku prodloužení Marek Posmyk.

Nejhorším celkem extraligy zůstávají i nadále České Budějovice. Jihočeši v pátek prohráli 2:3 na ledě pražské Sparty a připsali si patnáctou porážku v sezóně. V Tesla Aréně sice svěřenci trenéra Bokroše dokázali skórovat jako první, domácí ale otočili ve druhé třetině po gólech Vykoukala a Netíka. Pojistku pak přidal Kratěna a Budějovice již dokázaly jen snížit brankou Gřegořka.

Liberec v Plzni srovnal, pak padl 

Hokejisté Liberce sice dokázali v Plzni odpovědět na úvodní branku Martina Straky, pak ale zkolabovali a ještě před první přestávkou inkasovali další čtyři góly. Povedené utkání korunoval v závěru domácí Vampola, mužem zápasu byl Straka, který si připsal hattrick.

Stejný kousek se povedl také zlínskému Petru Leškovi. Oceláři drželi s domácími krok ještě v polovině druhé třetiny, v 35. minutě ale odpověděl na vyrovnání Tomíka třetím gólem Leška a ještě před druhou přestávkou zvýšil náskok domácích Köhler, po jehož gólu vystřídal Vojtka v brance hostů Čechmánek. Na začátku poslední třetiny Třinec stáhl díky Květoňovi náskok Zlína opět na jediný gól, Čechmánek ale vzápětí inkasoval z hole Kollára a sedmý gól přidal v 57. minutě Rachůnek.

Se Zlínem drží stále krok v tabulce hokejisté Karlových Varů. Vyrovnaný duel proti perfektně šlapající defenzivě Kladna ale zlomil až v čase 59:17 Kristek, který zařídil domácím tři body.

Hokejová O2 extraliga - 22. kolo
13.11. Vítkovice - Znojmo 4:2on-line
Zlín - Třinec 7:4on-line
Branky: 3. Leška, 8. Kollár, 30. Leška, 35. Leška, 38. Köhler, 44. Kollár, 57. Rachůnek - 25. Polanský, 27. V. Polák, 35. Tomík, 42. D. Květoň.
Mladá Boleslav - Pardubice 3:2 v prodl.on-line
Branky: 22. P. Barinka, 32. Handlovský, 61. Posmyk - 46. Pivko, 51. Nakládal.
Plzeň - Liberec 6:1on-line
Branky: 5. M. Straka, 16. M. Straka, 17. M. Straka, 18. Vlasák, 20. Adamský, 37. Vampola - 13. Zíb.
Litvínov - Slavia Praha 4:2on-line
Branky: 8. Bahenský, 17. Jenáček, 26. Heinisch, 39. Kubinčák - 14. D. Hruška, 46. D. Hruška.
Sparta Praha - Č. Budějovice 3:2on-line
Branky: 36. Vykoukal, 40. Netík, 46. Kratěna - 18. Huml, 51. Gřegořek.
Karlovy Vary - Kladno 3:2on-line
Branky: 13. Skuhravý, 26. Skuhravý, 60. Kristek - 11. Patera, 29. Hájek.

Reklama