Hlavní obsah

Litvínov - Karlovy Vary 4:2Litvínov porazil v podkrušnohorském derby Karlovy Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Písařík 1 : 0
20. Šlégr 2 : 0
21. Duda 2 : 1
32. Kubát 3 : 1
40. Vachovec 3 : 2
59. Trávníček 4 : 2
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova zdolali ve 27. kole Tipsport extraligy v podkrušnohorském derby Karlovy Vary 4:2 a zůstávají jen bod za vedoucím Třincem. Energie naopak klesla na předposlední příčku. Litvínov porazil doma Západočechy v nejvyšší soutěži poosmé za sebou, pokaždé přitom bral všechny tři body.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Ve druhé minutě zavrávoral při rozehrávce Pavlík, ale David Hruška si v zakončení s gólmanem Horákem neporadil. Další šanci měl z dorážky Vachovec, Horák si s jeho pokusem poradil. V sedmé minutě vypálil Balán, poté si sebral puk a rychle se snažil zasunout puk k bližší tyčce, Horák se rychle přesunul a šanci překazil. Poté se připoměli i domácí: Petružálek při početní výhodě však trefil pouze břevno Habalovy branky.

V 12. minutě se Litvínov dočkal vedení. Agresivní napadání čtvrté formace vyvrcholilo vedoucí brankou z hole Písaříka, který šikovně doklepl kotouč ze vzduchu. Karlovarští se poté vrhli do útoku, ale všechny šance zneškodnil výtečně chytající Horák, který si poradil i s nájezdem Štalse a tak se mohli opět radovat domácí, když ve 20. minutě napřáhl na modré čáře Šlégr a puk skončil až za Habalovými zády.

Druhá část přinesla rychlý nástup hostů, když už po 14 vteřinách snížil Duda. Další vážnější příležitost přišla až ve 27. minutě, to když Ručinský krásně vypálil bez přípravy, Habal ještě lépe zakročil lapačkou. Krátce po polovině zápasu Litvínov odskočil zpět na rozdíl dvou branek. Kubát se prokličkoval až do zakončení a střelou švihem k tyčce se nemýlil. Další šanci měl opět Ručinský, tentokrát po hezké kombinaci celé formace zakončoval z levého křídla, puk šel ale těsně vedle tyčky.

Trávníček zpečetil výhru Vervy

Následovala šance Martynka, který zůstal úplně sám před Habalem, tváří v tvář ale branku vsítit nedokázal. A tak se radovali na druhé straně hosté. Pouhých pět vteřin před koncem třetiny vypálil od modré Vachovec, puk propadl Horákovi mezi betony a hosté snížili na rozdíl jediné branky.

A pro Severočechy mohlo být ještě hůře, to když v 45. minutě ztratil na útočné modré čáře puk Pavelka a na Horáka se řítil Flek, domácí brankář si však s jeho pokusem s přehledem poradil. Verva sice dnes dala dvě branky v početní výhodě, ale jinak se jí tato herní činnost nedařila a důkazem toho byla 42 sekund dlouhá přesilová hra pět na třem, v níž si nevypracovali žádnou brankovou příležitost.

V 54. minutě už hosté zvedali ruce a radovali se z vyrovnání, ale rozhodčí okamžitě rozpažil, protože ztratil puk z dohledu a foukl do píšťalky o vteřinku dříve, než puk přešel brankovou čáru. Karlovarští v závěru utkání ještě odvolali brankáře, ale místo vyrovnání přišel čtvrtý gól domácích z hole Trávníčka a bylo rozhodnuto.

27. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 4:2 (2:0, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 12. Písařík (Majdan, Jurčík), 20. Šlégr (Hanzl, Pavlík), 32. Kubát (Ručinský, Hübl), 59. Trávníček - 21. Duda (Harant, Sičák), 40. Vachovec (Flek, Sičák). Rozhodčí: Pešina, Horák - Gerát, Hynek. Vyloučení: 9:9, navíc Skuhravý (K. Vary) 10 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 4895.
Litvínov: Horák - Chaloupka, Kubát, Pavlík, Šlégr, T. Pavelka, Zeman, Kokeš - Jánský, Hübl, Ručinský - Petružálek, R. Hanzl, Gerhát - Martynek, Piroš, Trávníček - Majdan, Písařík, Jurčík. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.
Karlovy Vary: Habal - Harant, Sičák, Dvořák, Bičánek, J. Tomeček, Redlihs, Šidlík - V. Tomeček, Balán, Duda - D. Hruška, R. Hruška, Micka - Flek, Skuhravý, Vachovec - Štals, Kverka ml., Zadražil. Trenéři: Mlejnek, Kverka st. a Kněžický.

Reklama