Hlavní obsah

Litvínov při Vlasatém zápase doma schytal osmigólovou nadílku. Byl to náš průšvih, uznali hráči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepovedená druhá třetina, při níž Litvínov čtyřikrát inkasoval, způsobila trhlinu v jeho plánech na umístění v elitní extraligové čtyřce. Hokejisté Vervy padli na domácím ledě už počtvrté za sebou. Proti Spartě naprosto selhali v defenzivní činnosti a po prohře 3:8 zaostávají už tři body za Kometou, která zatím drží poslední přímou místenku do čtvrtfinále play off.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov–Sparta, ceremoniál na úvod Vlasatého zápasu, čestné buly vhodili herci Jakub Kohák a Marek TaclíkVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

49. kolo: Litvínov - Sparta

„Náš velký průšvih byl v tom, že jsme po dobře odehrané první třetině začali sparťany po pauze pouštět neustále do přečíslení,“ říkal zklamaný obránce Marek Baránek. Během necelých devíti minut prostředního dějství domácí čtyřikrát inkasovali, čímž dali sparťanům otěže zápasu do ruky. „Draze jsme zaplatili každou chybu, kterou jsme udělali,“ uznal i útočník Nicolas Hlava.

Verva se v poslední třetině snažila ještě něco s nepříznivým skóre udělat, jenže Kirk a Zille za stavu 2:5 trefili jen tyčku, Šalda zahodil tutovku a Sparta udeřila znovu třikrát v rozpětí 144 sekund, takže to nakonec byl nejvýraznější debakl pro Litvínov za poslední dva roky.

Hodně zklamáni byli strážci litvínovské branky. Tomek i za něj střídající Zajíček se rovnoměrně podělili o porci obdržených gólů, přičemž oba měli úspěšnost zákroků pod osmdesát procent. „Nechali jsme v tom oba šíleně vykoupat,“ mrzelo Baránka.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov–Sparta 2:6 (54. Řepík)Video: Tipsport Extraliga / BPA

V Litvínově přitom byla skvělá kulisa. Čestné buly před vyprodaným hledištěm vhodili herci Marek Taclík a Jakub Kohák jako patroni charitativního Vlasatého zápasu, který se odehrál ve speciálních dresech ve prospěch spolku Nové háro. Hokejisté proto na rozbruslení nastoupili s tradičními příčesky na helmách a pomoc i finanční prostředky směřují ke čtyřleté Sáře a osmileté Aničce, které procházejí onkologickou léčbou a mohou se těšit na paruky, jež jsou na míru a z pravých vlasů.

Litvínov se i přes rozpaky z nedělního vystoupení ještě zkusí vyhnout předkolu. Ve zbývajících třech zápasech základní části se představí v úterý na Kladně, v pátek hostí Vítkovice a potom jede do Olomouce. „Všichni víme, o co hrajeme. Myslím, že to není ztracené. Poučení si neseme veliké. Budeme se teď snažit urvat maximum bodů a pak se podíváme, na jakou příčku nám to bude stačit,“ tvrdil Hlava.

Verva ale potřebuje nejen vítězit, musí také doufat v nějaké zaváhání brněnského celku, který má přece jen obtížnější soupeře, neboť bude hrát ještě v Ostravě i na ledě Liberce a v posledním, 52. kole přivítá Třinec.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.