Hlavní obsah

Kladno šokovalo rozjetý Třinec, Sparta rozdrtila Litvínov, Pardubice vyhrály v Boleslavi, Hradec doma padl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Duel mezi Karlovými Vary a Českými Budějovicemi otevřel program 49. kola hokejové extraligy, šťastnější mohli být po závěrečné siréně hráči Motoru, kteří vyhráli 3:0. Pardubice bez větších problémů zvítězily v Mladé Boleslavi 4:1. Kladno šokovalo favorizovaný Třinec a opanovalo duel poměrem 5:2. Vítkovice po obratu z 0:3 na 4:3 mohly slavit výhru po prodloužení v Liberci, Sparta suverénně přejela Litvínov 8:3. Hradec Králové nestačil doma na Olomouc 2:4.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Hradec Králové - Olomouc, bitka Ondruška s Kevinem KlímouVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

49. kolo: Karlovy Vary - České Budějovice

Karlovy Vary přivítaly České Budějovice, v první třetině diváci příliš šancí neviděli, za zmínku stojí pouze šance domácího Kachyni, kterého však dokázal vychytat pozorný Frodl. Druhá perioda už byla v režii Jihočechů, které nejprve poslal ve 26. minutě do vedení v přesilovce Ordoš, tentýž hráč využil o 11 minut později další přesilovku a zvýšil na 2:0.

Energie se ani přes výrazný tlak v poslední části nedokázala gólově prosadit, hrdinou Motoru byl gólman Jan Strmeň, který pochytal všech 28 střel soupeře a připsal si první čisté konto v sezoně. Výhru 3:0 pojistil gólem do prázdné branky v závěrečné minutě Beránek. Budějovice díky třem bodům drží naději na umístění v první čtyřce, která zaručuje přímou účast ve čtvrtfinále.

49. kolo: Mladá Boleslav - Pardubice

Vedoucí tým extraligové tabulky, Pardubice, vyrazil do Mladé Boleslavi a zápas začal dle svých představ, když se už v sedmé minutě prosadil v přesilovce Čerešňák. Bruslaři ale s odpovědí neotáleli a po čtyřech minutách srovnal Lantoši.

Dynamo, které by si v případě zisku třech bodů a ztrátě Sparty zajistilo triumf v základní části, nebylo ve druhé třetině lepším týmem, přesto se dostalo do vedení, potom co se mezi střelce zapsal Poulíček. I vstup do závěrečné třetiny vyšel lépe Východočechům, když svůj druhý gól v zápase vsítil Poulíček a když v 58. minutě zvýšil na konečných 4:1 Vála, nebylo o vítězi pochyb.

49. kolo: Kladno - Třinec

Do Kladna, které už má jistou baráž, se vydal rozjetý Třinec a hráči Ocelářů si od úvodní minuty museli připadat jako na kolotoči. Už ve druhé minutě otevřel skóre obránce Rytířů Hejda, a když se mezi osmou a sedmnáctou minutou prosadili domácí třikrát, vypadalo to s úřadujícím mistrem hodně bledě. Naději vystřelil hostům v 18. minutě Čacho brankou v oslabení.

Středočeši ve druhé třetině přežili tři oslabení a šli do závěrečné třetiny s tříbrankovým náskokem, ten po necelých pěti minutách zmenšil hostující Adámek. Výhru Kladna 5:2 potvrdil svým druhým gólem v zápase Procházka.

49. kolo: Liberec - Vítkovice

Ve formě hrající Vítkovice odcestovaly do Liberce, který měl co napravovat po pátečním debaklu (1:7) s Pardubicemi. Bílí Tygři do duelu vlétli a už po osmi minutách mohli slavit, přesilovou hru využil svým jedenáctým gólem v sezoně Bulíř. Také vstup do druhé třetiny vyšel lépe domácím, když se ve 21. a 31. minutě postupně prosadili Rychlovský s Flynnem.

Hráči Vítkovic si branky schovali až do třetí třetiny, kterou po dvaceti vteřinách načal Barinka, a když se ve 48. minutě prosadil v přesilovce Zdráhal, bylo na drama zaděláno. Když necelé tři minuty před koncem základní části šly Vítkovice do oslabení za příliš mnoho hráčů na ledě, nevypadalo to se Slezany dobře. Porážku ale odmítl brankou v oslabení Chlán, a když se v prodloužení prosadil Bukarts, hosté dokonali parádní obrat.

49. kolo: Litvínov - Sparta

Sparta potřebovala v Litvínově uhrát tři body, aby oddálila prvenství Pardubic v základní části extraligy, a Pražanům se to povedlo ve velkém stylu. Verva ještě v první třetině držela s druhým týmem tabulky krok, vše se ale zlomilo ve druhé třetině, kdy se během necelých deseti minut prosadili hosté čtyřikrát a odskočili na 5:1. Další gólový uragán rozpoutala Sparta v rozmezí 54. a 57. minuty, když zvýšila už na 8:2. Snížení Baránka pět vteřin před koncem znamenalo už pouze kosmetickou úpravu.

49. kolo: Brno - Plzeň

Kometa hostila Plzeň a i přes tlak Škody se dostala do vedení, když skóre zápasu otevřel Cingeľ. Druhá třetina už se odehrávala zcela pod taktovkou domácích, jenž mezi 27. a 35. minutou odskočili Západočechům na 4:0. Čestný úspěch si připsala Plzeň v 41. minutě, kdy snížil na 1:4 Mertl, necelé tři minuty před koncem upravil na konečných 5:1 svým druhým gólem v zápase Flek.

49. kolo: Hradec Králové - Olomouc

Hradec Králové přivítal Olomouc a do utkání vstoupil ideálně, když se v sedmé minutě trefil Okuliar. Kohouti reagovali dvěma góly během necelé minuty na začátku druhé třetiny, téměř totožný kousek se hostům povedl v 55. a 56. minutě, když se prosadili Kunc s Ondruškem. Bek Mountfieldu Pláněk v 58. minutě už pouze snižoval na 2.4.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec