Hlavní obsah

Litvínov si pojistil své opory. Zůstává brankářská jednička i reprezentační útočník

Praha

Hokejový Litvínov uplatnil opce na pětadvacetiletého slovenského brankáře Denise Godlu a stejně starého reprezentačního útočníka Patrika Zdráhala, které získal před sezonou. Oba tak bude dres Vervy oblékat i v nadcházejícím extraligovém ročníku.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Brankář Litvínova Denis Godla.

Článek

„Jsou to kluci v nejlepším věku a doufáme, že nás svými výkony budou nadále posouvat dopředu. Vidíme v nich velkou perspektivu a z toho důvodu jsme se rozhodli opce uplatnit," vysvětlil generální ředitel klubu Pavel Hynek pro oficiální stránky.

Godla zamířil do Litvínova z Kladna po premiérové sezoně strávené v České republice. V Litvínově se okamžitě stal brankářskou jedničkou. Ve 35 utkáních této sezony vychytal majitel bronzu z juniorského MS 2015 18 výher, úspěšnost jeho zákroků činí 91,27 procenta a má průměr 2,51 obdržené branky na zápas.

„Denis je v bráně jistota. Odchytal značnou část zápasů, v řadě z nich byl naším nejlepším hráčem a výrazně nás podržel," řekl hlavní trenér Vladimír Országh.

Foto: Jan Homolka, ČTK

Denis Godla v akci.

Zdráhal, který minulý ročník dohrával na hostování v Plzni z Vítkovic, je v této sezoně po Viktoru Hüblovi druhým nejproduktivnějším hráčem Chemiků, když ve 41 duelech zaznamenal devět branek a 18 asistencí.

Ostravský rodák má na svém kontě i 12 zápasů ze českou reprezentaci s bilancí gólu a asistence. Dres národního týmu oblékl i na prosincovém Channel One Cupu, z aktuálně probíhajících Švédských her se musel omluvit kvůli zranění.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Patrik Zdráhal z Litvínova se raduje z branky.

„U Patrika jsme věděli, že má za sebou nějakou historii. Byl v širší nominaci národního mužstva. Od začátku sezony udělal určitý pokrok ve své hře. Je to výborný bruslař, který se tlačí do brány. Stále musí pracovat na defenzívě, ale je na dobré cestě. Jsme rádi, že u nás bude pokračovat," těší Országha.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.