Hlavní obsah

Litvínov - Ml. Boleslav 4:2Litvínova je po výhře nad Mladou Boleslaví už třetí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Kubinčák 1 : 0
29. Hübl 2 : 0
41. Gajovský 2 : 1
45. Kubeš 2 : 2
51. Kubinčák 3 : 2
60. Trávníček 4 : 2

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova zvítězili v nedělním utkání 19. kola extraligy nad nováčkem z Mladé Boleslavi 4:2 a po třetím plném bodovém zisku za sebou se posunuli na třetí místo tabulky. Hosté sice dokázali smazat dvoubrankovou ztrátu i díky kuriózní vlastní brance Martina Waltra, ale v 51. minutě rozhodl svou druhou trefou v utkání Vojtěch Kubinčák a při power play pojistil výsledek do prázdné branky Michal Trávníček.

Článek

Hosté vstoupili do utkání nebojácně a plni odhodlaní. Litvínov si vytvořili první šanci ve 4. minutě, kdy po Reichlově přihrávce pálil Lukeš těsně vedle Cháberovy svatyně. O minutu později se na druhé straně Barinka proháčkoval až před Fraňka, ale také netrefil branku. Hosté si při první přesilové hře vytvořili tlak a usadili se v domácím obranném pásmu, ale gólový efekt to nemělo. V 15. minutě vypálil od modré čáry Kroupa a před brankou tečoval jeho střelu Hübl, ale pouze do Cháberova pravého betonu. Dvě minuty před první sirénou pálil z levého křídla tvrdě Reichel a Lukeš dorážel, ale Chábera se překonat nenechal.

Branky se diváci dočkali až ve 23. minutě, kdy přihrál Hübl z rohu kluziště před branku Kubinčákovi a ten střelou bez přípravy poslal domácí do vedení. O dvě minuty později připravil Jánský šanci Lukešovi s Reichlem. Prvně jmenovaný vystřelil, ale Reichel odražený puk za Cháberu nedostal. Poté hráli hosté přesilovou hru, která se jim vůbec nepovedla. Nejprve se ve 28. minutě prokličkoval až před Cháberu Heinisch, ale střelou mezi betony nedal.

O minutu později se již domácí mohli radovat podruhé. Hübl obral hostujícího obránce o puk a ujížděl sám na Cháberu a s přehledem zakončil střelou mezi betony. Ve 35. minutě mohli hosté snížit, ale Marušák, který se loučil s mladoboleslavským dresem před odchodem do ruské Balašichy, trefil pouze levou tyč Fraňkovi branky. Ve 37. minutě přihrál Boháč před branku Barinkovi, ale ten trefil pouze Fraňkův beton.

Ve závěrečném dějství přišel po 15 vteřinách pro domácí šok. Gajovský využil nepozornosti domácích hráčů, kteří ještě asi byli myšlenkami v kabině a snížil na rozdíl jediné branky. V 45. minutě navíc hosté vyrovnali. Rozhodčí signalizoval početní výhodu pro domácí, Franěk odjel z branky, aby mohl naskočit šestý hráč, Walter se u mantinelu na polovině hřiště zmocnil puku, chtěl ho přihrát zpátky svým spoluhráčům, ale poslal ho do své branky. Gól byl připsán Kubešovi.

Domácí se ale nevzdali a dál šli za vítězstvím. V 51. minutě po Švarného střele a Hüblově dorážce trefil odkrytou klec Kubinčák a poslal domácí opět do vedení, které si už tentokrát vzít nenechali. Hosté sice ještě odvolali brankáře a pokusili se zvrátit utkání, ale marně. Pojistku přidal 18 vteřin před koncem Trávníček.

Litvínov - BK Mladá Boleslav 4:2 (0:0, 2:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 23. Kubinčák (V. Hübl, Jenáček), 29. V. Hübl (Švarný), 45. Kubinčák (Švarný, V. Hübl), 60. Trávníček (Šlégr, Franěk) - 41. Gajovský (Handlovský, Marušák), 45. Kubeš. Rozhodčí: Homola - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5693.
Litvínov: Franěk - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Walter, Punčochář, O. Poživil - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - J. Černý, Branda, Trávníček - Bahenský, Heinisch, Rindoš. Trenér: J. Hübl st. a Rosol.
Mladá Boleslav: Chábera - Marušák, Kočí, Brňák, Schnabel, Holub, Jindra, Bauer, Mocek - Handlovský, Král, Gajovský - Kubeš, Benda, Tomas - P. Barinka, Rod, Boháč - Eiselt, T. Sýkora, Nouza. Trenér: Šejba a Gudas.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články