Hlavní obsah

Má zlato z olympiády i z MS, doma titul ale nezískal. Odešel jsem a Sparta mohla vyhrát, směje se Hnilička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olympijský vítěz, mistr světa, ale ne vítěz extraligy. Český titul ve sbírce úspěchů bývalému hokejovému brankáři Milanu Hniličkovi chybí. Osud tuhle radost bývalému poslanci během hráčské kariéry nedopřál. Přitom sotva ukončil své působení ve Spartě, hned v další sezoně tým z hlavního města slavil. „Nebyl jsem dost dobrej, je tam prostor pro zlepšení," směje se Hnilička v pořadu Příklep na Sport.cz. A co téma Sparta? „Konečně jsem odešel a Sparta mohla vyhrát, co na to mám říct," přiznává s hořkým úsměvem.

Hnilička vzpomíná na Spartu, mistrovský titul s ní nezískal. Příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Ve Spartě strávil dvě sezony, pak dostal přednost Petr Bříza. „On podepsal smlouvu, mně končila. Klub mi pak smlouvu taky nabídl, ale Petr byl kvalitní, nepotřeboval mě tam," myslí si Hnilička, který se rozhodl pro odchod do zámoří.

Bývalý gólman si uvědomuje, že chyběla možná i trocha štěstí. V hlavě leží Hniličkovi třeba pátý zápas play off ve Vsetíně. „Měli dobrý tým, oba celky měly šance, ale holt v nájezdech jsme prohráli," mrzí bývalého sparťana i s odstupem let.

Příklep s bývalým hokejovým brankářem Milanem HniličkouVideo: Sport.cz

Moderátor Příklepu Honza Homolka, šéfkomentátor O2TV, vypíchl klíčový moment, kdy v nájezdech skóroval Martin Procházka. Ten sázel na kličku do bekhendu. „Gólman ví, co udělá, a stejně to nechytil. Jak to?" tlačí na Hniličku.

Nešťastný začátek "naganské" sezony pro Dominika Haška, příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

„On měl tři verze zakončení. Finální byla ten bekhend, jenže když jste se pohnul dříve, tak to dal na lapačku nahoru. Takže člověk nesměl opustit místo dřív," vysvětluje bývalý brankář, který byl trojkou na olympijském turnaji v Naganu.

I on se směje tomu, že pro diváka to musí vypadat zvláštně. Procházka zakončení opakoval a stejně střílel góly. „Když se díváte, tak si řeknete, jak to, že to ten pitomec nechytil, když to věděl... Takových pitomců nás bylo ale víc i na mezinárodním poli. Jeho povedení prostě bylo brilantní," dodává držitel sedmi medailí z MS a zlata a bronzu z olympijských her. V extralize byl jeho maximem bronz s Libercem.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec