Hlavní obsah

Majstrštyk plzeňského brankáře. Neskutečný, úžasný! smekali jeho spoluhráči

Praha

Hokejkou si zpracoval nahozený puk, rychle zkontroloval dění před sebou, aby se pak přes celé kluziště pokusil trefit prázdnou slávistickou branku. Jednadvacetiletý gólman hokejové Plzně Dominik Pavlát lépe zamířit nemohl. Gólem na 4:2 uzavřel povedenou generálku Západočechů na novou extraligovou sezonu.

Foto: Profimedia.cz

Brankář Plzně Dominik Pavlát.

Článek

„Byl na mě nahozený puk, až v kabině jsem se dozvěděl, že byl signalizovaný ofsajd. Ale to jsem vůbec nevěděl a trochu se bál, protože v tu chvíli jsem před sebou viděl spoustu hráčů. Ale říkal jsem si, proč to nezkusit, i když nějaká zodpovědnost vůči týmu tam samozřejmě je," vracel se Pavlát pro oficiální stránky klubu k situaci z 56. minuty.

Přiznává, že byl v první chvíli překvapený, když už více než čtyři minuty před koncem základní hrací doby uviděl opuštěnou branku soupeře. „Tak jsem to prostě zkusil a jsem za to hrozně rád. Věřil jsem si, i když původně jsem chtěl pouze vyhodit," řekl Pavlát, jenž duel v Edenu začal na střídačce a do akce šel místo Dominika Furcha plánovaně až na druhou půlku utkání.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Dominik Pavlát (@d_pavlat39)

Na památku si schoval puk a ví, že jej nejspíš nemine příspěvek do klubové kasy. Spoluhráči si ho dobírali ihned po skončení zápasu. „Kluci říkali, že jsem dal více gólů než někteří hráči za celou přípravu," narážel na nepříliš povedenou přípravu Plzně, která prohrála i s prvoligovými Šumperkem a Sokolovem.

„Neskutečný, úžasný! Věřím, že hokejové servery toho budou plné a obrovská gratulace už jen za to, že se o to pokusil. Další komentář je zbytečný, ten gól sám o sobě mluví za vše," smekal před Pavlátem útočník Filip Kuťák, který o výhře 4:2 nad svým bývalým zaměstnavatelem Slavií rozhodl vítězným gólem.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín zítra 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec zítra 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec