Hlavní obsah

Máme nakročeno, ale čekám ještě tvrdý boj, říká kouč Výborný před druhou polovinou baráže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi jdou z prvního místa v průběžné tabulce do druhé poloviny baráže o extraligu. „Máme sice dobře nakročeno k finiši, ale na optimistické prognózy je pořád brzy,“ glosoval trenér Středočechů František Výborný probíhající barážové drama.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Mladé Boleslavi David Výborný během utkání v Kladně.

Článek

„Bylo by fajn, kdyby to takhle skončilo i po dvanáctém kole. Fyzická i psychická únava se stupňují a záleží na každém týmu i hráči, jak se s tím poperou. Bude to boj až do posledního zápasu," uvažoval boleslavský kouč.

Mrzí ho, že mužstvo nezískalo zatím více než jedenáct bodů. „V Chomutově jsme přišli o tříbodovou výhru osmatřicet vteřin před koncem základní hrací doby a v Olomouci nám k ní scházelo jen 3,7 vteřiny, kdy soupeř srovnal. To je rána do vazu jako když padne rozhodující koš v basketbalové NBA," hořce se usmál Výborný s vědomím, že v úterý čeká jeho tým souboj se zlepšujícím se Kladnem.

Rozpaky panují v Chomutově, který dobře odstartoval, ale momentálně tápe. „Na jeden gól ze dvou zápasů se těžko získávají body," připomněl trenér Jaroslav Beck prohry s Kladnem 0:1 v prodloužení a v Mladé Boleslavi 1:2. „Dokážeme sice ubránit i dvojnásobná oslabení, ale naše produktivita je hrozná," pokrčil rameny trenér. Piráti přitom nevyužívají služeb útočníků Josefa Straky a Jozefa Baleje. Právě Balej přišel loni v létě z Plzně s pověstí kanonýra. „Jsou u nás, ale prostě zatím nefigurují v sestavě, o níž rozhoduje výkon," řekl kouč stroze.

Chomutovští se ocitli pod tlakem, protože jim hrozí sestup z extraligy. „Kdo se s tím nedokáže vyrovnat, baráž neuhraje. Štěstěna je vrtkavá. Stačí maličkost a je po zápase," nabídl svůj pohled Beck před klíčovým úterním duelem s Olomoucí. Kdo nahradí v chomutovské sestavě zraněného obránce Lukáše Pulpána? „Nejspíš Marin Jass, nebo Jan Rutta, který už po zranění trénuje," naznačil trenér Pirátů.

Reklama

Související témata: