Hlavní obsah

Mentálně teď na tom budeme dobře, libuje si kapitán Řepík a velebí Sobotku s Kovářem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kotouče se chopil ještě v obranné třetině, aby s ním prosvištěl podél levého mantinelu a krásnou střelou na vzdálenější tyč překonal ve 25. minutě Mazance. Kapitán Michal Řepík v tu chvíli nejenže poslal hokejovou Spartu do vedení, jeho trefa se navíc v prvním semifinále play off s Třincem (3:0) ukázala být jako ta vítězná.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Semifinále play off: 1. zápas Sparta - Třinec

Věřil jste si, že můžete uspět? Moc prostoru jste u mantinelu neměl.

Trošku jsem se bál, že mi to Růža (Martin Růžička) vypíchne, ale naštěstí puk propadl a mohl jsem pokračovat v rychlosti dál. Občas se snažím beky obcházet nebo něco vymyslet, ale teď jsem se rozhodl pro střelu a schoval puk přes obránce Adámka. Puk vyletěl krásně ven na vyrážečku. Byla to ale spíš taková intuice.

Mimořádně důležitá intuice. Vypadalo to totiž, že tento moment tým uklidnil.

Hlavně jsem rád, že jsme do série dobře vstoupili, protože jsme měli skoro dva týdny pauzu a trénování bylo dlouhé. Člověk neví, jak mu půjdou nohy, jak se bude cítit. Myslím, že nám se to celkem povedlo. Je to důležité vítězství, které ale ještě vůbec nic neznamená. Je to teprve první krok. Pokusíme se ve středu udělat druhý, abychom do Třince odjížděli s vedením 2:0.

Psychická výhoda by měla být na vaší straně, ne?

Mentálně teď na tom budeme dobře, ale zase musíme mít pokoru. Víme, že Třinec je nevyzpytatelný. Má šikovné hráče a my zase musíme hrát trpělivě a nedávat jim šanci v přesilovkách, ve kterých ožívají.

Trpělivost tedy bude klíčovým faktorem?

V play off sleduju i ostatní série a moc gólů nepadá. Spíš se vyčkává, ve druhém semifinále je to taky tak. Trend v play off je takhle nastavený, je to o trpělivosti.

Jak moc pomohl návrat vašeho obvyklého centra Sobotky? Prohrál jen tři buly z 20…

Vláďa je jedním z nejlepších hráčů v extralize na vhazování a moc nám v nich pomohl. Hlavně v obranném pásmu, kde vyhrál snad úplně všechny. Navíc nám ve hře pomáhá i svými zkušenostmi.

Taky jste se v play off opět mohli spolehnout na bezchybného gólmana Kováře.

Kubovi jsme říkali, že nebýt jeho, určitě jsme nějaký gól dostali. Jsme rádi, jak čape a drží nás.

Reklama