Hlavní obsah

Michnáčovi na gól stačilo jediné střídání. Vlítnul jsem tam, usmívá se po důležité výhře Kladna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na led naskočil poprvé až v půlce zápasu a hned skóroval. Třináctý útočník Kladna Albert Michnáč v jediném střídání nejprve spálil dvě šance, ale o pár sekund později už zvýšil na 2:0. „Vlítnul jsem tam, dvě tutovky jsem nedal, ale pak jsem jen pinknul do kotouče a naštěstí tam spadl,“ radoval se 24letý forvard. I díky jeho trefě poslední Rytíři porazili Litvínov pošesté v řadě, tentokrát 5:2.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Hokejisté Kladna se radují z branky

Článek

Kladno už mělo nůž na krku. Za každou cenu potřebovalo vyhrát. „Neříkali jsme si před zápasem nic speciálního. Tabulku známe nazpaměť. Věděli jsme, o co se hraje. Přistoupili jsme k utkání skvěle," oceňoval Michnáč.

Domácí od první minuty Vervu přehrávali. „Zaslouženě jsme vyhráli. Soupeře jsme mačkali v první části, mohli jsme přidat i víc než jeden gól, ale paradoxně pak přišly dvě trefy v prostřední třetině, kdy už to bylo vyrovnanější," hodnotil.

Pražský rodák se prosadil teprve podruhé v sezoně. Na branku čekal od 1. kola. „Góly moc neřeším. Hlavně jsem doufal, že si po měsíci a půl zase pořádně zahraju. Dostal jsem jen chviličku. Seděl jsem celou první třetinu, nic moc role. Spokojený nejsem, ale trenéři se takhle rozhodli. Nic s tím neudělám," říkal hořce Michnáč, jenž odehrál čtyři a čtvrt minuty.

Díky gólu si ale užil chvilku slávy. Přispěl totiž k důležitému vítězství. Středočeši si udrželi reálnou naději na to, aby se vyhnuli baráží a zajistili si účast v předkole play off. Rytíři jsou právě za Vervou a za Českými Budějovicemi čtyři body.

„Velká vzpruha. Ukázali jsme si, že můžeme hrát dobře. Takhle skvěle jsme dlouho nehráli. Musíme takhle pokračovat a věřím, že neskončíme poslední," mínil Michnáč.

Reklama