Hlavní obsah

Mistr dva údery ustál. Říkal jsem si, že to bude těžká jamka, to se nesmí opakovat, káral Moták

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skvělý začátek a dvoubrankový náskok hokejistům Vítkovic proti Třinci nestačil. Ve druhé třetině domácí inkasovali čtyři góly za dvanáct minut a výtečně rozehraný zápas ztratili. Obhájci trofeje vyhráli ve 43. kole extraligy 6:2, porazili Ostravany potřetí v sezoně a na jejich ledě jim i podruhé nasypali šest gólů.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Vítkovice Ridera vs. HC Oceláři Třinec 2:6Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„To, co jsme předvedli, je strašně málo. Asi jsme si mysleli, že je po tom začátku budeme učit hrát hokej,“ byl po vysoké porážce naštvaný domácí kapitán Dominik Lakatoš.

Vítkovičtí začali čtvrté derby sezony nejlépe, jak mohli. Na konci druhé minuty rozjásal větší část téměř vyprodané arény Jakub Kotala, o minutu později způsobil šok v třineckých řadách druhou brankou Lakatoš. A když si šel o několik desítek vteřin později posedět k trestoměřičům Miloš Roman, nepanovala na hostující střídačce vůbec dobrá nálada.

43. kolo: Vítkovice - Třinec

„V tu chvíli jsem si říkal, že to bude fakt těžká jamka. Je nemožné, abychom takto začali utkání. Do desáté minuty tam nebylo vůbec nic, všechno špatně,“ vylíčil své pocity po dvou tvrdých úderech od domácích trenér Třince Zdeněk Moták. „Z naší strany výborný vstup, ale u toho to zůstalo. Pak jsme ustoupili od naší hry a bylo to těch deset minut dobrých, pak už jen průměrný výkon,“ zlobil se domácí trenér Pavel Trnka.

Oceláři první oslabení přečkali, začali zvedat hlavy a využívat nabízené početní výhody. „Dalších padesát minut bylo kvalitně odehraných. Věřím, že další takový výpadek se nebude opakovat,“ uvedl Moták, jemuž se začala vracet dobrá nálada ještě na konci první třetiny, kdy v přesilovce snížil Miloš Roman.

Tentýž hráč skóre o deset minut později, znovu v přesilovce, i srovnal a odstartoval z pohledu domácích dvanáctiminutovku hrůzy, ve které Lukáše Klimeše překonali postupně Andrej Nestrašil, Jakub Jeřábek a Patrik Hrehorčák.

„Nabídli jsme jim šance a oni nás potrestali. Místo toho, abychom hráli jednoduše, začal každý sám tahat puk a nechávali jsme je jezdit do brejků. Opakovalo se to stejné, jako když tu hráli posledně (3:6). Přesně víme, jak hrají, a stejně nám jezdí sami na brankáře,“ podivoval se Lakatoš.

Hodně emocí na vítkovickém ledě vyvolal především třetí a zároveň i vítězný gól Třince. Domácí defenziva nechala brankáře Lukáše Klimeše zcela na holičkách a Andrej Nestrašil tak měl čas puk vydloubat zpod betonu až za brankovou čáru. A sudí k údivu Vítkovických bez zaváhání ukázal, že gól platí.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice–Třinec 2:3 (33. Nestrašil)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Nic sporného tam nebylo. Ten puk sice byl částečně pod betonem gólmana, ale za mě regulérní gól. Nicméně jsem si myslel, že puk ještě na brankové čáře tečoval Vožuch (Daniel Voženílek),“ líčil Nestrašil.

Domácí byli jiného názoru a vsadili na trenérskou výzvu. Sudí po nepříliš dlouhém zkoumání videa ale gól uznali, což poté dlouze vysvětlovali jak domácí střídačce, tak kapitánovi Vítkovic Lakatošovi.

Ten reklamoval, že puk byl pod betonem v držení brankáře a gól proto neměl platit. „Prostě platil, mé argumenty mi vyvrátili,“ nechtěl debatu s rozhodčími rozebírat Lakatoš. „Rozhodčí nám řekl, že je to platný gól a tím to skončilo,“ pokrčil vzápětí rameny Trnka.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články