Hlavní obsah

Mistr v problémech. Nedává góly a chybuje. A když se to sečte, je z toho porážka, řekl trenér Moták

Podruhé z posledních čtyř utkání nedokázali hokejisté Třince vstřelit branku a po domácí porážce 0:4 s Pardubicemi si připsali čtvrtou porážku v řadě. Stejně jako na úplném začátku sezony, tehdy ale dokázali získat alespoň bod za porážku v prodloužení právě v Pardubicích.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva brankář Marek Mazanec z Třince a Lukáš Sedlák z Pardubic, který právě dává čtvrtý gól Pardubic.

Článek

„Je to každodenní boj, ale nesmíme spouštět paniku. Na začátku sezony jsme byli v podobné situaci a vyhrabali jsme se z toho jen tím, že jsme nepanikařili. Šli jsme do práce, každé ráno jsme do toho dávali všechno, a zlomilo se to. Ten recept musí být stejný i tentokrát," odmítl slova o krizi brankář Marek Mazanec.

Střelecké trápení je ale na Třinci patrné. V Boleslavi gól nedal, v minulém utkání v Českých Budějovicích (2:3) trefil Libor Hudáček v posledních vteřinách místo prázdné branky tyčku. Proti Pardubicím tentýž hráč místo střely do odkryté branky volil za stavu 0:1 nahrávku a šanci tím zmařil.

„Byl jsem v záklonu a nemohl jsem střílet. Navíc jsem neviděl, že by byl gólman mimo branku. Před sebou jsem viděl Arona (Chmielewského), tak jsem mu to posunul. Štve mě to. Co se dá dělat? Musím se z toho vyspat. Zápasy jdou v rychlém tempu, musím se soustředit na nové šance, na nové zápasy. A pomoct týmu," vykládal Hudáček.

Třinec proti extraligovému lídrovi selhal nejen v útoku. Nezvykle chyboval i v rozehrávce a třikrát inkasoval v závěrečné třetině po špatných nahrávkách. „Dělali jsme školácké chyby. Ale je to hokej, hra chyb, které pramenily z toho, jak Pardubice hrály. Zodpovědně bránily a my jsme si neměli kam nahrát," popisoval brankář Mazanec, nejlepší hráč Třince, jenž zabránil mnohem vyššímu debaklu.

„Nabídli jsme hostům spoustu jasných puků, ze kterých měli samostatné nájezdy a byli z toho úspěšní. Druhou věcí je, že se natrápíme na vstřelení branky. Když se obojí spojí dohromady, tak z toho rezultuje dnešní výsledek," zdůvodňoval porážku trenér Zdeněk Moták.

Ten musí kromě herního propadu řešit i ztrátu nejlepšího extraligového střelce Marka Daňa, jenž odstoupil zkraje druhé třetiny. „Marko je bojovník, umí dát gól, nahrát. Takový hráč v sestavě chybí. Ale problémy má každý. Ani Pardubice nebyly kompletní. O tom to není," povzdychl si Mazanec.

Reklama

Související témata: