Hlavní obsah

Mizérii si vyříkali aneb jak Plzeň zázračně povstala. Tohle byl tým, který šel vyhrát, jásal Pour

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po prvním prohraném předkole play off v Liberci se hokejisté Plzně uzavřeli v kabině a desátou prohru v řadě si mezi sebou vyříkali. A teambuilding zabral výborně. Ve druhém představení smetli Bílé Tygry na jejich ledě 6:0 a stav série vyrovnali na 1:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Samuel Bitten slaví třetí gól Plzně na ledě Liberce, za ním Kryštof Hrabík.

Článek

Po desáté prohře v řadě ve středu večer nebylo Západočechům moc dobře, reakce byla nutná, aby se pokusili přibližující se konec sezony ještě odvrátit. „Chvilku jsme si o tom v šatně promluvili, že se musíme dobře připravit a všechno změnit," prozradil jeden z nejlepších hráčů Indiánů Jakub Pour.

„Včera (ve středu) po zápase nemělo z naší strany něco povídat, jako trenéři jsme řekli tak dvě věty. Ale kluci tam pak seděli a řekli si k tomu něco. Tohle si musí vyříkat oni mezi sebou. My jim můžeme něco vykládat stokrát, ale přenos na led je na nich. A bylo to úplně o něčem jiném než v prvním zápase," radoval se kouč Západočechů Petr Kořínek, jehož celek svého soupeře ve třetí třetině deklasoval čtyřmi góly.

„V prvním zápase jsme nepředvedli dobrý výkon. Nezbývalo nám nic jiného než všechno změnit, přístup, chození do brány i každého souboje. A nesmím zapomenout vyzdvihnout našeho gólmana, předvedl famózní výkon," pochválil Pour gólmana Dominika Pavláta. Pochytal všech 27 střeleckých pokusů soupeře.

„Řeknu to jednoduše: Tohle byl tým, který šel vyhrát. Šedesát minut všichni dělali, co měli a přineslo to své ovoce," konstatoval Pour, jehož trenéři v rámci přeskupení útoků oproti prvnímu duelu povýšili ze čtvrté do první formace.

„Byl to týmový výkon, nejen Kuba odehrál výborný zápas. Takový od něj čekáme, co se vrátil ze zámoří. Doufám, že mu to vydrží a bude v tom pokračovat v sobotu," věří Kořínek Pourovi. 23letý hráč působil za mořem v sezoně 2021/2022 v nižších soutěžích.

Tygry  pomohl srazit dvěma asistencemi. „Snažím se hrát svůj silový hokej, udržet se na puku, tlačit se do branky a zakončení i připravovat pro spoluhráče šance. Věřím, že jsem týmu pomohl. Je skvělý, že jsme vyhráli," jásal Pour, který se svými parťáky opojný pocit výhry zažil naposledy na konci ledna proti Spartě po samostatných nájezdech.

„Věřím, že nám to pomůže, ale zase musíme zůstat nohama na zemi. Jsou před námi ještě další těžká utkání, teď jsme urvali první a chceme vyhrát i dva následující zápasy. Je před námi spousta práce. Jestli však budeme pokračovat jako teď, věřím, že to zvládneme," uzavřel Pour.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.