Hlavní obsah

Hr. Králové - Liberec 2:4Mizerný závěr Mountfieldu, Tygři drtivým závěrem rozhodli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Cingel 1 : 0
31. Balinskis 1 : 1
44. Klíma 2 : 1
56. Rychlovský 2 : 2
58. Flynn 2 : 3
59. Jelínek 2 : 4
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Liberce otočili první zápas čtvrtfinále play off extraligy a vyhráli v Hradci Králové 4:2. Bílí Tygři dvakrát prohrávali, ale v 56. minutě Jakub Rychlovský vyrovnal a poté se v 59. minutě prosadili Oscar Flynn a Petr Jelínek. Série hraná na čtyři výhry pokračuje v pondělí od 17:00 opět na východě Čech.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hradec Králové hostil v prvním čtvrtfinálovém zápase Liberec

Článek

Od úvodních minut se bylo na co dívat, oboustranně atraktivní obraz hry se ale do skóre nepropsal. Hradecká obrana si v prvním střídání nechala ujet Faška-Rudáše, jehož forhendovou kličku Kiviaho přečetl. Do tlaku se pak dostali domácí, Perret však napálil tyč a Okuliar i Zachar ztroskotali na Kváčovi.

Před přestávkou si rozhodčí prohlíželi video, když po Kiviahově zákroku skákal kotouč brankovištěm. Faško-Rudáš ho dorazil až do posunuté branky, navíc ještě kopnutím.

Skóre se měnilo až 22 sekund po začátku druhé třetiny, kdy Kváča neudržel nahození Lva a Cingeľ měl při dorážce snadnou práci. Vedoucí gól však hokejisty Mountfieldu mírně uspokojil, Liberec převzal aktivitu a ve 31. minutě vyrovnal z podobné situace. Na vyražený kotouč si po Frolíkově střele počkal obránce Balinskis.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Ethan Werek z Hradce Králové a Jaroslav Vlach z Liberce.

Nerozhodný stav rozehrál taktické šachy, zápasu chyběly i očekávané emoce. Domácí nevyužili před koncem druhé části vůbec první přesilovou hru v utkání, ale po návratu na led už si vzali náskok zpátky. Jank vyslal Perreta, jehož fauloval Kolmann, a nařízené trestné střílení proměnil prudkou střelou k tyči Klíma.

Bezprostředně po gólu ubránili Hradečtí kritické oslabení tří proti čtyřem, byť i Perret v něm měl velkou možnost. Jakmile francouzský útočník v 56. minutě nevyužil další šanci, utkání se zlomilo.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Aleš Jergl z Hradce Králové a Oscar Flynn z Liberce.

Liberec záhy šťastně vyrovnal, když si nahození Rychlovského od zadního hrazení do vlastní sítě srazil Zachar. Dvě minuty před koncem třetí třetiny navíc putoval na trestnou lavici McCormack a obrat Bílých Tygrů bleskově dokonal Flynn. Zisk prvního bodu v sérii pro Severočechy ještě zpečetil individuální akcí kapitán Jelínek.

Po závěrečné siréně se na ledě strhla hromadná potyčka, rozhodčí ale největší konflikty včas zažehnali.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
Mountfield Hradec Králové - Bílí Tygři Liberec 2:4 (0:0, 1:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 21. Cingeľ (Lev, Eberle), 44. Kevin Klíma z trestného střílení - 31. Balinskis (Frolík), 56. Rychlovský, 59. Flynn (A. Najman, Balinskis), 59. P. Jelínek (Derner). Rozhodčí: Hejduk, Ondráček - Hynek, Klouček. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 6182. Stav série: 0:1.
Hradec Králové: Kiviaho - McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandič, Marcel - Lev, Cingeľ, Eberle - Jergl, Lalancette, Perret - Okuliar, Kevin Klíma, R. Pavlík - Werek, Zachar, Smoleňák. Trenér: T. Martinec.
Liberec: Kváča - Nedomlel, Balinskis, Melancon, M. Ivan, Kolmann, Derner - Faško-Rudáš, Filippi, Birner - Flynn, A. Najman, Frolík - Rychlovský, Bulíř, Ordoš - Šír, P. Jelínek, J. Vlach - Dlouhý. Trenér: Augusta

Reklama

Související témata: