Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Budějovice 5:1Mladá Boleslav i díky Najmanově hattricku ukončila sérii Jihočechů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Stránský 1 : 0
16. Najman 2 : 0
23. Hanzl 2 : 1
34. Najman 3 : 1
47. Najman 4 : 1
53. Šťastný 5 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v utkání 3. extraligového kola České Budějovice 5:1. Pod výhru Středočechů, kteří si vypracovali dvoubrankový náskok už v první třetině, se podepsal hattrickem útočník Ondřej Najman. Po třech nahrávkách si připsali obránce Pavel Pýcha a další útočník Pontus Aberg. Pro Motor jde o vůbec první ztrátu v sezoně po sérii tří vítězství.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor třetího gólu Ondřej Najman z Boleslavi.

Článek

Jihočeši sice přijeli k zápasu v roli lídra soutěže, jenže úvodní dvacetiminutovka vyšla mnohem lépe domácím. Nejprve prověřil pozornost Hrachoviny Fořt, pak si domácí vynutili svou aktivitou dvě přesilovky, z nichž tu druhou využil Stránský. V 16. minutě navíc využil Abergovu parádní nabídku Najman a bylo to 2:0.

Hosty vrátila do hry bleskově využitá početní výhoda zkraje druhé části, kdy vrátil provinilce Jeřábka do hry po pouhých sedmi sekundách Hanzl. Štichův tečovaný pokus zazvonil ve 28. minutě na brankovou konstrukci, ale netrvalo dlouho a Bruslaři měli na své straně opět dvougólový náskok, když ve 34. minutě přetavil v branku další Abergovu nahrávku opět Najman.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Mladé Boleslavi se radují z prvního gólu.

V úvodu třetího dějství zmáčkli Jihočeši domácí tým před gólmanem Novotným, který měl i velkou porci štěstí, když povedená Hovorkova rána skončila na tyčce. V končící 45. minutě chyběla jen o trošku lepší muška Bindulisovi - také při jeho ráně zastoupila Novotného branková konstrukce. Místo snížení Jihočeši vzápětí inkasovali, když se před brankovištěm skvěle zorientoval Najman a mohl slavit hattrick.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Třetí gól inkasuje brankář Českých Budějovic Dominik Hrachovina.

Oživit naděje hostů na zvrat mohl v přesilovce Gulaš, jenže Novotný byl proti. Když pak trefil Pláněk do ramene clonícího Šťastného a puk skončil za Hrachovinovými zády popáté, bylo definitivně rozhodnuto.

3. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Motor České Budějovice 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 13. J. Stránský (P. Kousal, Pýcha), 16. O. Najman (Aberg, P. Kousal), 34. O. Najman (Aberg, Pýcha), 47. O. Najman (Pýcha, Aberg), 53. Šťastný (Pláněk, Lantoši) - 23. M. Hanzl (Gulaš, Pech). Rozhodčí: Pilný, Šindel - Ondráček, Klouček. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:1. Diváci: 2874.
Mladá Boleslav: Novotný - Pláněk, Pýcha, Lintuniemi, Jánošík, Stříteský, R. Jeřábek, Štich - Šťastný, Lantoši, Šmerha - J. Stránský, Fořt, Lunter - Aberg, O. Najman, P. Kousal - Eberle, Bičevskis, M. Beránek. Trenér: Čihák.
České Budějovice: Hrachovina - Vráblík, Štencel, Hovorka, Bindulis, Kachyňa, Šenkeřík - Gulaš, Pech, F. Přikryl - Karabáček, M. Hanzl, Dzierkals - Valský, M. Toman, Strnad - Z. Doležal, Vopelka, V. Tomeček. Trenér: Modrý.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice