Hlavní obsah

Modrého zklamali lídři. Nasadíme pracovní boty a helmu a budeme makat dál, řekl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté Komety Brno bodovali v sedmi zápasech za sebou a poskočili na čtvrtou příčku, kterou si chtěli v dohrávce 24. kola na ledě Vítkovic upevnit. Tvrdě ale narazili. Domácí hokejisté jim nedovolili skórovat a porazili je podruhé v sezoně, tentokrát 4:0. Svou pátou nulu proti Brnu vychytal odchovanec Komety Lukáš Klimeš.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Vítkovice Ridera vs. HC Kometa Brno 4:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Začátek jsme měli jakž takž, ale nechali jsme si lehkovážné dát první gól, který domácí uklidnil. Naopak my jsme byli všude o krok později. Vítkovice nás předčily, nám uteklo pár detailů, které oni potrestali,“ hodnotil nepovedené utkání trenér Komety Jaroslav Modrý.

Více než z promarněné šance upevnit si pozici byl rozladěný z výkonu zkušených hráčů v týmu. „Chtěl jsem, aby lídři vedli tým, zklamali mě. Trošku jsme uklouzli, nedá se nic dělat. Poučíme se, nazujeme pracovní boty, nasadíme helmu a budeme pracovat dál,“ pokrčil rameny Modrý.

24. kolo: Vítkovice - Brno1/8

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Velkou šanci posunout zápas jiným směrem měl ve druhé třetině za stavu 1:0 pro domácí útočník Brna Zdeněk Okál. Puk přes Klimeše procedil, dříve ale než se černá guma překulila za brankovou čáru, odpálil ji do rohu francouzský obránce Yohann Auvitu. „Tam chybělo možná pět čísel. Gólman to dobře vykryl, obránce odpálil. Jen to ukázalo, co se domácím dařilo a nám ne,“ svěřoval se Okál.

K lepšímu výsledku podle něj chybělo více bojovnosti. „Málo jsme se tlačili do brány. Chtělo to od nás více práce před brankou i v rozích, odkud bychom posílali nahrávky na modrou obráncům. A chyběly i ty střely, které bychom mohli tečovat. Chtěli jsme body, ať si tu čtyřku upevníme, ale nemáme hlavy dole,“ zdůrazňoval Okál.

Vítkovice podobně jako v neděli v Olomouci táhl nově složený první útok Patrik Zdráhal, Marcel Barinka a Petr Fridrich. V sestavě znovu z výkonnostních důvodů scházel kapitán Dominik Lakatoš.

„Rozumíme si s klukama na ledě i mimo něj, takže nějaká chemie tam je a hraje se mi s nimi dobře. Jsem rád, že jsme se po mém zranění k sobě zase vrátili. Měsíc a půl jsem chyběl, přesto se nám povedlo navázat znova dobrou spolupráci, to je super,“ těšilo Zdráhala, jenž přihrál na první i třetí gól Vítkovic.

„Odehráli jsme stejně jako v Olomouci poctivý zodpovědný zápas na obou stranách kluziště. Nepouštěli jsme je moc do šancí a sami se prosadili. Máme šanci dostat se do osmičky a je to pro nás už vlastně takové play off. Chceme co nejvýše,“ zdůraznil Zdráhal.

Reklama