Hlavní obsah

Podruhé bez Lakatoše a znovu za tři body. Nehraje z výkonnostních důvodů, čekáme od něj více, prohlásil Trnka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Podruhé v řadě se v nominaci Vítkovic k extraligovému utkání neobjevilo jméno kapitána Dominika Lakatoše. Nehrál v Olomouci, kde Ostravané zvítězili 2:1 a nezasáhl ani do domácí dohrávky 24. kola proti Kometě Brno. Kapitánské céčko si místo něj na hruď přišil obránce Juraj Mikuš a dovedl Vítkovice k vítězství 4:0. Pátou nulu v sezoně si připsal gólman Lukáš Klimeš.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Vítkovice Ridera vs. HC Kometa Brno 4:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Útočník Dominik Lakatoš dokráčel s Vítkovicemi do semifinále Ligy mistrů a jako první český hokejista vyhrál její produktivitu. V 11 zápasech si připsal 12 bodů a se sedmi góly se stal i nejlepším střelcem.

V mateřském klubu ale zažívá složité období. Přestože s 29 body vévodí klubovému bodování týmu, do sestavy se už podruhé nevešel.

24. kolo: Vítkovice - Brno1/8

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Jak uvedl klub na svých webových stránkách zdravotní problémy důvodem kapitánovy absence nejsou. „Dominik nebyl nominován na zápas. To je celé. Více k tomu nechci říkat,“ prohlásil po zápase v Olomouci trenér Pavel Trnka.

Po utkání s Brnem byl na absenci kapitána znovu dotazován a svůj původní výrok lehce doplnil. „Vysvětlím, vysvětlím to. Je to ze stejných důvodů jako poslední zápas, nevešel se do nominace z výkonnostních důvodů,“ říkal Trnka.

Lakatoš naposledy odehrál domácí utkání s Českými Budějovicemi (5:7), k dalším dvěma utkáním povolán nebyl. V sezoně nastoupil do 44 utkání, v nichž vstřelil 12 gólů a na 17 dalších přihrál. O osm bodů zpět jsou zraněný Marek Kalus a obránce Stuart Percy. Přesto jej vítkovický trenér při tvorbě sestavy opomíjí.

Podle Trnky není Lakatoš na ledě proto, že trenérský tým, který spolu s ním tvoří Jiří Veber a sportovní manažer Roman Šimíček, není s jeho prací spokojený. „Ať to zase nevyzní blbě. Říkám z výkonnostních důvodů, to samozřejmě znamená, že od něj čekáme více,“ doplnil Trnka.

Riskantní, nebo možná odvážný krok jim zatím vychází. Vítkovice si i bez Lakatoše v neděli v Olomouci pojistili účast v předkole play off a po výhře nad Brnem a posunu na 9. příčku mohou reálně pomýšlet i na první osmičku, která zajišťuje první utkání předkola na svém ledě. „Chceme se posunout, být v tabulce co nejvýše. Ale v sezoně jsme prožívali těžší momenty a motivací pro nás je každý další zápas. A na ten se soustředíme,“ řekl Trnka.

Vítkovicím kromě odstaveného Lakatoše v sestavě schází zranění Marek Kalus, Rastislav Dej a od zápasu s Českými Budějovicemi znovu i Jakub Kotala. Do sestavy po delší době naskočili útočníci hrající Chance ligu Vojtěch Lednický a Roman Půček. A posledně dva jmenovaní se postarali o druhý gól do sítě brněnského Dominika Furcha.

Lednický střílel, Puček puk v letu tečoval. „Naší prací je na ledě bojovat, dohrávat souboje, tlačit se před branku a přesně tohle jsme udělali. A to, že mě to lízlo, bylo asi hlavně štěstí,“ pousmál se Půček.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec