Hlavní obsah

Moravec dohraje sezónu ve švédském Malmö

PLZEŇ

Olympijský vítěz a dvojnásobný mistr světa David Moravec dohraje sezónu v Malmö. Vedení Plzně, za kterou střední útočník doposud hrál, se rozhodlo uvolnit Moravce do švédského celku na hostování. Oficiálním internetovým stránkám klubu to v pondělí potvrdil sportovní manažer a trenér Marek Sýkora.

Foto: PRÁVO

David Moravec

Článek

Dvaatřicetiletý útočník se v novém působišti potká se svým dosavadním spoluhráčem Martinem Štěpánkem, který do Malmö odešel o víkendu. Oba se budou snažit pomoci celku k postupu do nejvyšší soutěže. Malmö je momentálně na druhém místě druhé švédské ligy a nemělo by chybět v baráži.

"David Moravec dostal zajímavou nabídku z téhož klubu, kam jde Štěpánek. Tedy z Malmö. Rozhodli jsme mu vyjít vstříc a do Švédska ho uvolnit," řekl prezident plzeňského klubu Tomáš Král internetovému serveru hokej.cz.

Západočeši poté, co ztratili reálnou šanci na postup do play-off, uvolní zřejmě i další hráče. O obránce Pavla Trnku má zájem švédský Leksand. Nedá se ani vyloučit dočasný odchod brankáře Romana Málka, o kterého se zajímá nejlepší celek první ligy Ústí nad Labem.

"Určitý návrh od tohoto klubu leží na stole. My jsme to s Romanem v pondělí probírali. Nechali jsme jen a jen na něm, jak se rozhodne. Jestliže si chce pořádně zachytat a ještě v této sezoně o něco hrát, bránit v odchodu mu nebudeme," uvedl Král. Málek by se tak stal zřejmě hlavním triumfem Severočechů v boji o postup do extraligy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.