Hlavní obsah

Motor sérii už osmi porážek nezastavil. Koláček dostal šanci jako Jágr, ale měl poloviční úspěšnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bylo jasné, že jedna černá série skončí. Buď Karlovy Vary doma poprvé v sezóně zvítězí, nebo České Budějovice zastaví od 23. září trvající šňůru extraligových nezdarů. Hokejisté Energie i bez nemocné gólmanské jedničky Lukeše na čtvrtý pokus vydřeli na vlastním ledě výhru 4:3, takže Motor zaknihoval osmou porážku v řadě.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Josef Koláček z Českých Budějovic dává gól z trestného střílení. Brankář Karlových Varů Vladislav Habal

Článek

„Obrovská úleva, že konečně máme body i z vlastního ledu," tvrdil gólman Vladislav Habal, jenž během utkání čelil hned dvěma trestným střílením. V první třetině Josefu Koláčkovi klička do bekhendu vyšla a otevřel skóre, o devatenáct minut později za stavu 2:2 repete nezvládl. „Poprvé za mnou faulovaný Milan Gulaš rovnou šel, ať jedu a dám gól. Tak jsem to splnil. Moje volba na druhé trestné střílení asi nebyla správná," říkal budějovický útočník.

Deset let po Jaromíru Jágrovi dostal nějaký extraligový hráč možnost být dvakrát exekutorem trestného střílení. Koláček však měl také jen poloviční úspěšnost. „Nejdřív si mě sice blafákem vychutnal, podruhé jsme už ale prostor zavřel a ještě mu vypíchl puk," líčil Habal.

Karlovým Varům pomohly k výhře skvělé vstupy do druhé i třetí třetiny. Skórovaly po 64 sekundách prostředního dějství a v poslední části dokonce dvakrát za necelé čtyři minuty. Takový úder poslal Budějovice do kolen, navíc se jim ještě zranili Hovorka s Valským.

„Potřebujeme vyšponovat bojovnost, cpát se víc do branky a nedělat už takové laciné chyby," měl jasno obránce hostů Roman Vráblík.

Reklama