Hlavní obsah

Pardubicím stačil k výhře jeden gól, Oceláři otočili šlágr se Spartou, extraligu vedou Vítkovice

Aktualizováno

Hokejisté BK Mladá Boleslav prohráli v nedělním utkání 11. kola Tipsport extraligy s hradeckým Mountfieldem 0:2. Litvínov podlehl na ledě Plzně 3:4 a zůstává s osmi body na poslední příčce. Pardubice vyhrály nad Libercem 1:0 v prodloužení. Vítěznou trefu zaznamenal v 63. minutě Lukáš Radil. Sparta sice dvakrát v Třinci vedla, nakonec ale slaví výhru 4:2 Oceláři. Kometa Brno pak zvítězila na ledě HC Olomouc 3:2. Před vlastním publikem slaví výhru Karlovy Vary, které přestřílely Motor České Budějovice 4:3. Nedařilo se Kladnu, které se trápí v koncovce. Prohrálo na ledě Vítkovic 0:2, Ridera poskočila do čela tabulky.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Třinecká hokejová radost v extraligovém duelu se Spartou. Zleva Marko Daňo, Andrej Nestrašil, Libor Hudáček, Milan Doudera a Martin Marinčin.

Článek
Fotogalerie

Hradec Králové zvítězil v Mladé Boleslavi 2:0 a připsal si druhou výhru z posledních pěti zápasů. Finský gólman Mountfieldu Henri Kiviaho udržel poprvé v sezoně čisté konto. Bruslařský klub v sedmém domácím duelu v ročníku teprve podruhé prohrál.

Plzeň zdolala Litvínov 4:3 a bodově naplno zabrala po dvou předchozích porážkách. Indiáni sice během úvodních dvou třetin dvakrát vedli, ale Verva dokázala vždy gólově odpovědět. Nalomila je až trefa Petra Kodýtka v poslední minutě druhé části a nakonec vítězný gól juniora Adama Dvořáka ve 47. minutě. Severočeši tak čtvrtou porážkou za sebou podtrhli nepovedený vstup do sezony, když jsou poslední.

Třinec doma v repríze posledního finále porazil pražskou Spartu 4:2. Obhájce titulu dvakrát prohrával po gólech Erika Thorella a Romana Horáka, vyrovnali Patrik Hrehorčák s Liborem Hudáčkem. Domácí rozhodli v poslední třetině, ve které skórovali Tomáš Marcinko a Martin Růžička.

V Pardubicích se v duelu s Libercem čekalo na jedinou a tedy rozhodující trefu až do prodloužení. Gól vstřelil v čase 62:25 útočník Lukáš Radil a Dynamo mohlo slavit. Brankář Dominik Frodl udržel poprvé v sezoně čisté konto. Bílí Tygři, kteří dovedli osmé z deseti utkání v ročníku až do prodloužení, neuspěli po sérii tří vítězství.

Vítkovice porazily Kladno 2:0 a posunuly se do čela tabulky. Dvěma góly se pod třetí výhru Ostravanů ve třetím zápase v domácím prostředí podepsal slovenský obránce Patrik Koch, jenž se prosadil v rozmezí 83 sekund v úvodu třetí třetiny. Brankář Aleš Stezka udržel podruhé v sezoně čisté konto. Rytíři prohráli pošesté v řadě a klesli na předposlední místo tabulky. Počtvrté z posledních pěti zápasů hráči Kladna nedokázali vstřelit gól.

Olomouc po dvou vítězných zápasech podlehla doma Kometě 2:3 a klesla na průběžnou třetí příčku tabulky. Brňané naopak potvrdili skvělou aktuální formu, když vyhráli čtvrtý z posledních pěti duelů.

Energie se poprvé v sezoně dočkala vítězné radosti na domácím ledě. Povedlo se jí to až na čtvrtý pokus, když vyhrála nad Motorem České Budějovice 4:3. Motor si připsal osmou porážku za sebou.

11. kolo hokejové Tipsport Extraligy
Mladá Boleslav - Hradec Králové 0:2
Branky: 40. Pajer, 60. Lev.
Plzeň - Litvínov 4:3
Branky: 12. Schleiss, 20. Malát, 40. Kodýtek, 47. Dvořák - 11. Demel, 30. Gut, 51. Hlava.
Olomouc - Brno 2:3
Branky: 16. Rašner, 38. Ondrušek - 12. Kollár, 26. Strömberg, 33. Flek.
Pardubice - Liberec 1:0 v prodloužení
Branka: 63. Radil.
Třinec - Sparta 4:2
Branky: 28. Hrehorčák, 38. Hudáček, 46. Marcinko, 51. Růžička - 22. Thorell, 32. Horák.
Karlovy Vary - České Budějovice 4:3
Branky: 19. Koblasa, 22. Černoch, 42. Hladoník, 46. Jiskra - 16. Koláček, 26. Pech, 59. Hanzl.
Vítkovice - Kladno 2:0
Branky: 42. a 43. Koch.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články