Hlavní obsah

Budějovice - Třinec 3:2Motor si vyšlápl na mistra i počtvrté v sezoně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Nestrašil 0 : 1
11. Pech 1 : 1
31. Gulaš 2 : 1
37. Valský 3 : 1
56. Nestrašil 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Českých Budějovic porazili ve 40. kole extraligy Třinec 3:2 a uspěli tak i ve čtvrtém vzájemném zápase s Oceláři v sezoně. Motor se zároveň v tabulce posunul na 12. místo před Brno. Úřadující mistr prohrál potřetí za sebou, nepomohly mu ani dvě branky Andreje Nestrašila.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zeshora Petr Šenkeřík z Českých Budějovic, Miloš Roman z Třince a brankář Českých Budějovic Dominik Hrachovina.

Článek

V úvodních minutách se vyznamenal budějovický gólman Hrachovina, jenž ukryl do lapačky jedovatou střelu Nestrašila a zlikvidoval sólo Hrehorčáka. Vzápětí byl vyloučený Percy a v přesilovce otevřel skóre Nestrašil bekhendovou střelou pod horní spojovací tyčku.

Vyrovnání brzy zařídil veterán Pech, jenž uspěl také bekhendovou trefou umístěnou tentokrát po ledě pod chrániči Kacetla. Hosté následně překonali Hrachovinu podruhé, ale rozhodčí neuznal gól pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Při trestu třineckého Daňa se ocitl sám před brankou Pech, nedokázal však zakončit. Ve druhé přesilovce Ocelářů zahrozil Chmielewski.

Na začátku druhé části Jihočeši vzorně ubránili oslabení. Potom se hrál oboustranně nepřesný hokej až do poloviny základní hrací doby, kdy z brejkové situace opakovanou střelou otočil skóre Gulaš. Domácí ožili a třinecký brankář Kacetl měl plné ruce práce s nápřahem Vráblíka od modré čáry i nebezpečným pokusem Doležala z otočky.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva brankář Českých Budějovic Dominik Hrachovina, Andrej Nestrašil z Třince a Petr Šenkeřík z Českých Budějovic.

Ve 37. minutě vyrobil hrubku Hudáček, který od zadního mantinelu poslal kotouč před vlastní branku a nikým nehlídaný Valský zblízka přidal laciný třetí gól. Snížit se pokusil Daňo u pravé tyčky, mnohem zajímavější příležitost si však vytvořili Vondrka se Štencelem, kteří jeli dva na jednoho, nebo Bindulis ranou z dálky.

V oslabení na startu třetí části ohrozil Kacetla útočník Strnad, po něm ještě Pech. Ve 46. minutě se dostali do šance tři domácí hráči: Vondrka pálil z pravého kruhu, Šenkeřík napřáhl od modré čáry, Valský zkoušel zakončit z prostoru mezi kruhy. Skórovat však nedokázal nikdo z nich.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Libor Hudáček z Třince trefuje tyčku budějovické branky při powerplay Ocelářů.

Ke své škodě potom hráči Motoru nevyužili početní výhodu. Další přesilovku hrál i Třinec, ale Daňo nedokázal skórovat ve výhodné pozici u pravé tyčky. Zbytečnou pasivitu Budějovic v závěru potrestal přesnou trefou zdálky Nestrašil a nastalo drama. Minutu a půl před sirénou sáhli hosté k power play, sevřeli domácí v pásmu, ale Hudáček zblízka trefil jen tyčku odkryté branky.

40. kolo hokejové extraligy:
HC Motor České Budějovice - HC Oceláři Třinec 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. Pech (Strnad, Gulaš), 31. Gulaš (Pech, Bindulis), 37. Valský (Vondrka) - 7. Nestrašil (L. Hudáček), 56. Nestrašil (Daňo). Rozhodčí: Hejduk, Sýkora - Brejcha, Malý. Vyloučení: 6:2. Využití: 0:1. Diváci: 4844.
České Budějovice: Hrachovina - Vráblík, Štencel, Percy, Šenkeřík, Hovorka, Bindulis - Gulaš, Pech, Vondrka -Valský, M. Hanzl, Dzierkals - Doležal, Vopelka, Strnad - Tomeček, Toman, Koláček. Trenér: Čermák.
Třinec: Kacetl - Marinčin, Havránek, J. Jeřábek, Čukste, Roth, M. Doudera - M. Růžička, M. Roman, Nestrašil - Hrňa, L. Hudáček, Daňo - Kurovský, Hrehorčák, Chmielewski - Dravecký, Haas, Svačina. Trenér: Moták.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín