Hlavní obsah

Motor už našel náhradu za Prospala. Povede ho další bývalý vynikající hokejista

Hokejové České Budějovice už našly náhradu za Václava Prospala, který tým vedl poslední tři sezony. Novým hlavním koučem Motoru a zároveň vedoucím sportovního úseku se stal další bývalý vynikající hráč Jaroslav Modrý. Jeho asistenty budou Patrik Martinec a Roman Fousek. Jihočeši to potvrdili na svých oficiálních stránkách.

Foto: https://hcmotor.cz

Jaroslav Modrý se stal novým hlavním trenérem hokejistů extraligových Českých Budějovic.

Článek

„Jsem moc rád, že jsme do sportovního úseku dokázali přilákat takové osobnosti českého hokeje, jako jsou Jaroslav Modrý a Patrik Martinec. Byli to vynikající hráči a mají už i velké trenérské zkušenosti z celého světa, ale i z extraligy, čehož chceme určitě v co největší míře využít," prohlásil generální manažer českobudějovického klubu Stanislav Bednařík.

Prospal loni ve svém druh sezoně na střídačce Budějovic dokázal vrátit Motor po sedmi letech do extraligy. V aktuálním ročníku se ale Jihočechům nedařilo a skončili na posledním čtrnáctém místě. Dvojnásobný mistr světa Prospal už dopředu oznámil, že čtvrtý rok u týmu nepřidá, protože se chce vrátit na Floridu, kde trvale žije jeho rodina.

Padesátiletý bývalý vynikající obránce Modrý, který v NHL odehrál 725 zápasů, se před devíti lety vrhnul po ukončení hráčské kariéry na tu trenérskou.

Přes působení u mládeže se v zámoří vypracoval až do pozice asistenta trenéra farmářského celku Los Angeles, týmu Ontario Reign v AHL, kde do loňského roku působil tři sezony. Nyní se rozhodl kývnout na nabídku mateřských Českých Budějovic.

K ruce bude mít Modrý dalšího někdejšího vynikajícího hráče Patrika Martince, jenž byl jmenován asistentem trenéra a hlavním skautem klubu A-týmu. Někdejší opora Sparty po ukončení kariéry působila v minulosti v pražském klubu jako asistent trenéra a pak i sportovní manažer. Mezi lety 2016 až 2020 pak jako trenér vedl jihokorejský klub Anyang Halla, s nímž se hned třikrát stal šampionem Asijské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrik Martinec (vlevo) ještě v dobách, kdy působil ve Spartě.

Trenérský triumvirát doplní ještě Roman Fousek, který bude kromě asistenta i videotrenérem. Jeho hlavní devizou má být, že po letech u českobudějovické mládeže má dokonalý přehled o jihočeských talentech.

Gulaš, Mertl, Pech?

V zákulisí se proslýchá, že Českobudějovičtí mají v létě velké plány s doplněním kádru o zvučná jména. V jejich hledáčku jsou hvězdní odchovanci klubu Milan Gulaš s Tomášem Mertlem, toho času útočníci Plzně. Zájem prý Motor má i o zkušeného forvarda Sparty Lukáše Pecha.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vrátí se Milan Gulaš po sezoně do Budějovic?

„Veškeré kroky, které jsme učinili ohledně skladby kádru pro následující sezonu, už jsme koordinovali s novým sportovním úsekem. Věříme, že pro všechny fanoušky budou trenéři i hráči, které do Motoru přivedeme, důkazem, že následující sezonu bereme velmi vážně a chceme prožít mnohem lepší ročník, než byl ten uplynulý," uvedl Bednařík.

Reklama

Související témata: