Hlavní obsah

Hradec Králové - Zlín 4:1Mountfield bez problémů přehrál poslední Zlín

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Lev 1 : 0
16. Lalancette 2 : 0
22. Gazda 2 : 1
33. Oksanen 3 : 1
48. Jergl 4 : 1
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové porazili ve 20. kole extraligy Zlín 4:1 a vyhráli devátý z posledních deseti zápasů. Mountfield tak proti poslednímu Zlínu splnil roli favorita, Berany přehrál popáté v řadě a udržel se na druhém místě tabulky.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hokejisté Hradce Králové se radují z branky.

Článek

Rozpoložení obou týmů bylo na ledě znát od prvních sekund, Hradec solidně potvrzoval význam transparentu "Masochisti on tour" ve zlínském kotli. V první třetině nepustil soupeře vůbec do hry. Střelecký poměr 19:4 mluvil za vše, dvoubrankový rozdíl byl pro hosty ještě milosrdný.

Skóre otevřel již po 38 sekundách hry Lev a se postaral se tak už o pátý gól, který hradečtí hokejisté stihli během první minuty. Berany držel uzdravený brankář Kašík, vytáhl se třeba proti Smoleňákově otočce kolem branky nebo Jerglovi. Další chybu svých obránců už ale nezachránil, když Lalancette střílel přesně nad lapačku.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Libor Kašík ze Zlína inkasoval první branku.

Výkon, který by na záchranu extraligy stačit nemohl, vylepšil Zlín po přestávce. Lev totiž při prvním střídání místo gólu fauloval a po minutě přesilovky využil zakrytý výhled gólmana Kiviaha obránce Gazda, který se vrátil do sestavy místo absentujícího Žižky.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

V akci brankář Libor Kašík ze Zlína, Robert Mamčics ze Zlína a Jakub Lev z Hradce Králové.

Na hradecké hokejky se pak vkradla nervozita. Kevin Klíma v sólu střílel vedle a kapitán Smoleňák v přečíslení se Lvem zase pozdě, takže v půlce zápasu měl junior Frömel na hokejce vyrovnání. Jenže minul a domácí uklidnil gólem ve třetím utkání v řadě Oksanen. Dosud výtečného Kašíka nachytal na vzdálenějším růžku.

Víc než slušnou pasáž ve druhé třetině Berani neukázali. Tedy s výjimkou Kašíka, který byl jasně nejlepším hráčem hostů. Vytrčenou hokejkou stopnul nájezd Orsavovi, stejné řešení už ale neplatilo na šikovného Jergla.Útočníka domácích nezastavil ani faul a nejhezčí akci zápasu zakončil bekhendovou kličkou.

Mountfield dohrával zápas v pohodovém duchu a měl nakročeno k nejvyšší výhře sezony, nakonec však zůstal na tříbrankovém rozdílu. Pilař totiž trefil tyč a střelu Kellyho Klímy si našla skvělá Kašíkova lapačka.

20. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - PSG Berani Zlín 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Lev (Oksanen, Smoleňák), 16. Lalancette (Kelly Klíma), 33. Oksanen, 48. Jergl (Perret, Gaspar) - 22. Gazda (Trška, T. Mikúš). Rozhodčí: Šír, M. Sýkora - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. Diváci: 3147.
Hradec Králové: Kiviaho - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Gaspar, McCormack, Kalina, Jank - Oksanen, Lev, Smoleňák - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Kelly Klíma, Lalancette, Pilař – Orsava, Koukal, Šalda. Trenér: Martinec.
Zlín: Kašík - O. Němec, Suhrada, Gazda, Mamčics, Ferenc, Trška, M. Novotný - Vopelka, Hejcman, T. Mikúš - Flynn, A. Zbořil, Köhler - Karafiát, P. Sedláček, Kubiš - Sebera, R. Veselý, Frömel. Trenér: Jenáček.

Reklama

Související témata: