Hlavní obsah

Prohráváme. Příště musíme žrát led, burcuje pardubický Kaut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znovu to zafungovalo. Hokejistům Třince vyšel vstup do třetího utkání finálové série play off proti Pardubicím, v úvodní třetině se dostali dvakrát do vedení a dobře rozehraný zápas před domácími fanoušky navzdory téměř dvojnásobnému počtu střel soupeře dotáhli k vítězství 4:3. Oceláři tak vedou v sérii 2:1 na zápasy a v neděli se na stejném místě můžou výrazně přiblížit k zisku pátého extraligového titulu v řadě.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec–Pardubice, Ocelářům k druhému vítězství pomohl dvěma krásnými góly HudáčekVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Finále play off: 3. zápas Třinec - Pardubice

„Když se dostanou do náskoku, tak se umí dobře postavit ve středním pásmu a těžko se k nim dostává. Ale to my víme, že tak hrají a že jim to funguje. Říkáme si to furt dokola. Byli jsme lepší, ale je nám to k ničemu, protože vítězství nemáme,“ štvalo pardubického útočníka Martina Kauta.

Domácím výrazně při vstupu do utkání pomohl šťastný gól Marka Daňa na 1:0 a poté dvě výstavní trefy jeho slovenského parťáka Libora Hudáčka. Ten v úvodní třetině využil ranou od modré čáry přesilovku a ve druhé části z podobné dálky zvyšoval na 3:1. Vítěz základní části sice dokázal poté dvakrát snížit náskok Ocelářů, k vyrovnání se ale už nepropracoval. „Musíme tomu jít více naproti. Více po nich chodit a více je dohrávat a cpát se před bránu,“ říkal Kaut.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec–Pardubice, třinecký Čacho dostal hokejkou do obličeje a musel na ošetřeníVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Tuhle taktiku jim trochu ztížili rozhodčí Jan Hribik a Lukáš Květoň, kteří nechtěli opakování vyhrocených strkanic na brankovišti z druhého utkání a oba tábory upozornili, že tentokrát budou zbytečné boje v prostoru brankoviště trestat. „Nějaké varování z jejich strany přišlo a Zohy (Zohorna) tam pak i dostal trest, za… Asi to nemůžu komentovat. Rozhodčí prostě řekli, že to budou pískat a pískali,“ osvětil 24letý pardubický útočník, který na třineckého brankáře Ondřeje Kacetla vyslal v utkání šest ran.

Neujala se ani jedna. „Jsem na sebe trošku naštvaný, protože jsem těch šancí měl fakt dost. Potřebuju to ale trefit, přestože jsou furt u mě. Nechci, aby to vyznělo nějak blbě, ale je těžší prostřelit ten blok, co je přede mnou, než Kácu,“ popisoval Kaut.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec–Pardubice, Zohornův zbytečný faul a následný gól HudáčkaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Blokují dobře a musím na to najít recept. Ať je to bolí a už tam nechodí. Nepřeji nikomu nic špatného, ale tohle je play off,“ pousmál se Kaut, jenž se při absenci Richarda Pánika, který po dvou nesmyslných faulech v domácích zápasech, zůstal mimo sestavu, posunul do prvního útoku vedle Lukáše Sedláka a Tomáše Hyky.

Místo Pánika naskočil do utkání Robert Říčka. „Oba jsou skvělí hokejisti. Snažili se mě hledat, měl jsem hodně příležitostí, ale musím to zrychlit. Dnes jsme selhali v efektivitě a v přesilovkách, furt tam máme rezervy. V tom se musíme v dalším zápase zlepšit. Tohle je play off, na pěkné góly se nehraje. Musíme tomu jít v dalším utkání naproti a žrát led. Prohráváme, ale už jsme jednou dokázali srovnat a dokážeme to znovu,“ zdůrazňoval Kaut.

Reklama