Hlavní obsah

Musíme dál tvrdě pracovat, nabádá útočník Komety Holík. Zápasu v Bratislavě by mělo přát počasí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S extraligovými duely pod otevřeným nebem má brněnský tým už dost zkušeností. Hokejisté Komety se utkali na začátku roku 2011 na plochodrážním stadionu ve Svítkově s Pardubicemi a o pět let později byli sami organizátory zápasů s Plzní a Spartou. Páteční střetnutí s Třincem, které začne na fotbalovém stadionu Slovanu v Bratislavě v 18.30 h, bude ale prvním zápasem české nejvyšší soutěže, k němuž nastoupí v zahraničí.

Foto: HC Kometa Brno

Hokejisté Komety naslouchají na tréninku v Bratislavě pokynům trenérů.

Článek

Brňané, které na přelomu roku provázela herní i výsledková krize, se na něj naladili středečním triumfem 4:1 v Olomouci. „Nesmíme si myslet, že se jednou výhrou něco zlomilo. Musíme si na sobě nechat montérky a dál tvrdě pracovat. Na utkání v Bratislavě se hrozně moc těšíme. Bude to něco jiného než běžné extraligové střetnutí. I v něm však budou k mání tři body. Pro jejich zisk uděláme maximum. Věřím, že v hledišti bude hodně našich příznivců," uvítal by centr elitní útočné formace Petr Holík.

Hokejisté Komety si už na Tehelnom poli ve čtvrtek zatrénovali. Slovenského forvarda Kristiána Pospíšila příjemné překvapila kvalita ledu. „Obával jsem se, že bude měkký a budou v něm díry. Ale všechno bylo v pohodě," usmíval se. Těší ho, že si krátce po příchodu do Komety zahraje se svým novým mužstvem v rodné vlasti. „Dorazí příbuzní, kamarádi a známí. Budu se cítit jako doma. Je to pro nás nové prostředí, ale věřím, že si utkání užijeme a urveme nějaké body," přeje si. Zápasu by mělo přát počasí. Déšť, kterého se všichni aktéři nejvíc obávali, se podle předpovědi spustí až zhruba hodinu po jeho skončení.

Foto: HC Kometa Brno

Hokejisté Komety si už na stadionu Slovanu v Bratislavě zatrénovali.

Kometa má v týmu i tři jeho slovenské krajany. Kromě Pospíšila však zřejmě nastoupí jen útočník Kollár. Obránce Ďalogu a brankáře Čiliaka nepustí s největší pravděpodobností do utkání zdravotní problémy.

Předzápasovým studiem provede moderátor Jan Homolka rovnou s dvojicí expertů, kterými pro tento výjimečný duel jsou určeni Jakub Koreis a Roman Málek. O2 TV Sport připravuje rozsáhlejší studio a atraktivní program včetně hostů, reportáží nebo vstupů našich reportérů, kterými budou Tereza Kubíčková a Jan Hrabal. Samotný přímý přenos pak komentuje zkušené duo Tomáš Zetek, Jan Velart.

Brněnští fanoušci dorazí do Bratislavy speciálním vlakem. Další přijedou po vlastní ose. Podle informací na sociálních sítích tentokrát nechystají při podpoře svého mužstva žádný bojkot, byť k výkonům Komety v poslední době mají stále výhrady.

Šéf klubu Libor Zábranský doufá, že špatné období už má tým za sebou. „Já mužstvu věřím, změnu k lepšímu je ale potřeba si odpracovat," uvedl na webu Komety. V souvislosti se zápasem v Bratislavě si vzpomněl, že proti Slovanu nastoupil jako hráč v sezoně 1991/92 ještě ve federální lize. „Byl jsem ještě junior. Vyhráli jsme 5:2 a já jsem nahrál na gól Pavlovi Janků. Tuším, že to byl můj premiérový kanadský bod v nejvyšší soutěži," vybavuje si Zábranský.

V extraligových utkáních už nestojí na střídačce, kam si ho na sklonku loňského roku vyžádal trenér Patrik Martinec, jenž vystřídal ve funkci Martina Pešouta. „Po nedávném nástupu Jardy Modrého do realizačního týmu už k tomu není důvod," tvrdí.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín