Hlavní obsah

Na bitvu Třince s Kometou pod širým nebem dorazí do Bratislavy přes 10 tisíc diváků

Ivan VilčekSport.czPrávo

V rámci Kaufland Winter Games odehrají v pátek na bratislavském Národním fotbalovém stadionu na Tehelném poli extraligové utkání týmy Oceláři Třinec a Kometa Brno pod širým nebem. Organizátoři očekávají návštěvu přes deset tisíc diváků.

Přípravy na Winter Games v BratislavěVideo: Sport.cz

 
Článek

Bratislava (od našeho zpravodaje) - Výkonný ředitel HC Oceláři Třinec Marek Chmiel ve čtvrtek Sport.cz řekl, že z Třince přijede přes čtyři tisíce fanoušků. „Je mezi nimi 1200 držitelů permanentek a ostatní si koupili lístky ve volném prodeji. Pro držitele permanentek jsme jako klub zajišťovali přepravu autobusy," řekl Chmiel.

Brněnští fanoušci přijedou do Bratislavy Kometa Expresem. „Na naše vzájemné utkání je prodáno přes deset tisíc vstupenek," dodal Chmiel. Výkonný ředitel HC Oceláři Třinec přiznal, že pro něj osobně je skvělé, že se české extraligové utkání hraje na Slovensku. „Já to cítím tak, že je to pořád ještě Československo. Fakt, že se hraje pod širým nebem, je pro nás novinka, ale moc se na to těším," dodal Chmiel.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Pohled na dějiště Winter Games v Bratislavě.

Na bratislavském fotbalovém stadionu je už vše připraveno a jako první si ve čtvrtek vyzkoušeli led junioři HC Slovan Bratislava a HOBA Bratislava. V pátek program okoření již zmíněné utkání české extraligy Oceláři Třinec - Kometa Brno.

V sobotu nastoupí k utkání slovenské extraligy Dukla Trenčín proti Zvolenu a v neděli program vyvrcholí extraligovým soubojem tradičních slovenských rivalů HC Slovan Bratislava - HC Košice. „Pod širým nebem jsem ještě extraligové utkání nehrál a moc se na to těším. Motivace proti Košicím je jasná, hrajeme doma a chceme vyhrát," uvedl kapitán HC Slovan Bratislava Michal Sersen.

V neděli odpoledne odehrají exhibiční utkání legendy Sparty Praha a Slovanu Bratislava. Ze Sparty potvrdili účast Libor Plaček, Jan Boháček, Jiří Hrdina, Jaroslav Nedvěd, František Ptáček, Pavel Táborský, Michal Broš, Zbyněk Hrdel, Ondřej Kratěna, Jaromír Kverka, Evžen Musil a Richard Žemlička. V retro dresech Slovanu nastoupí například také hlavní organizátor celé akce 64letý Marián Bezák, Miroslav Šatan, Zdeno Cíger a další. V brance se objeví Sasu Hovi, který v minulosti chytal za Slovan i za Brno.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Vše je připraveno. Plochu pro Winter Gamea už zkusili mladí slovenští hokejisté.

Při večerním extraligovém utkání HC Slovan Bratislava a HC Košice vhodí čestné buly československá hokejová legenda Václav Nedomanský, který přijal roli ambasadora celé akce. Nedomanský přišel do Slovanu Bratislava v roce 1962 a odehrál zde 12 ligových sezon, v nichž nastoupil ke 419 utkáním a nastřílel 369 branek. V roce 1974 emigroval do Spojených států a odehrál šest sezon v NHL.

Led zabezpečuje chladicí technologie dovezená z Německa, která garantuje kvalitní ledovou plochu až do +15 stupňů. Naprostá většina míst pro diváky na bratislavském Národním fotbalovém stadionu na Tehelném poli je krytá střechou.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Led na Národním fotbalovém stadionu v Bratislavě jako první vyzkoušeli junioři HC Slovan Bratislava a Hoba Bratislava

WINTER GAMES NA OBRAZOVCE O2 TV
Předzápasovým studiem provede moderátor Jan Homolka rovnou s dvojicí expertů, kterými pro tento výjimečný duel jsou určeni Jakub Koreis a Roman Málek. O2 TV Sport připravuje rozsáhlejší studio a atraktivní program včetně hostů, reportáží nebo vstupů našich reportérů, kterými budou Tereza Kubíčková a Jan Hrabal. Samotný přímý přenos pak komentuje zkušené duo Tomáš Zetek, Jan Velart.

Ivan Vilček, <a href="http://www.pravo.cz/">Právo</a>

Reklama