Hlavní obsah

Můžete popravit celý český hokej! Hráčská asociace vyzývá k přehodnocení současných opatření

Praha

Už ve čtvrtek jen pár desítek minut poté, co ministr zdravotnictví Roman Prymula oznámil nová opatření v boji s covidem-19 čítající mimo jiné přerušení veškerých sportovních akcí na dva týdny od pondělí, projevili se zastavením sportu nesouhlas třeba hvězdný útočník hokejové Plzně Milan Gulaš nebo obránce Liberce Ronald Knot. V pátek se přidala i Česká asociace hokejistů (CAIHP). Její prezident Libor Zbořil vyzývá vládní autority k přehodnocení opatření a hledání kompromisu.

Foto: Sport.cz

Prezident České asociace hokejistů Libor Zbořil.

Článek

„Všichni vnímáme složitou situaci, v níž se naše země s ohledem na epidemiologickou situaci nachází. Ani trochu však nerozumíme plošným zákazům, ke kterým státní autority přistupují. Takové totiž situaci rozhodně nezlepší," uvedl Zbořil v tiskové zprávě.

CAIHP si uvědomuje a chápe, že v současné situaci nejde hrát hokejové zápasy s diváky na stadionech. „Nebyly však sděleny žádné argumenty, proč je nutné profesionální hokej přerušit úplně. V současné chvíli, kdy většina týmů vlnou pandemie již prošla, je pravděpodobnost přenosu nemoci v klubech naprosto minimální," míní Zbořil.

S přerušením všech hokejových lig od pondělí 12. října na dva týdny zásadně nesouhlasí. „Pauza soutěží, byť na dva týdny, může být likvidační nejen pro jednotlivé hráče, ale může se stát popravou českého hokeje, protože se do ohrožení dostává celá sezona," varuje šéf CAIHP.

Za české profesionální hokejisty proto vyzývá vládní autority k přehodnocení současných opatření a hledání kompromisu. „Neexistuje důvod k omezení činností, které nejsou potenciální zdravotní hrozbou," dodává Zbořil.

Reklama

Související témata: