Hlavní obsah

Na kluky jsem hrdý, vyždímali jsme se do maxima. Teď budu fandit Třinci, prozradil Doudera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S Třincem získal obránce Milan Doudera čtyři mistrovské tituly, před touto sezonou ale slezský klub opustil a přestoupil do Českých Budějovic. Vzájemnou bitvu ve čtvrtfinále play off proto 31letý kladenský rodák hodně prožíval. I porážku 0:2 v sedmém zápasech, která znamenala postup pro Oceláře a konec sezony pro Motor.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - České Budějovice 1:0 (50. M. Roman)Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Čtvrtfinále play off: 7. zápas Třinec - České Budějovice1/8

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

„Je to pro nás těžký a hořký konec, ale já jsem na kluky za to, jak jsme se do té série vrátili, hrdý. Věděli jsme, že když prohrajeme další zápas, tak je konec. Možná to z nás tím i spadlo a v každém dalším zápase jsme byli uvolněnější, protože jsme věděli, že nemáme co ztratit. Dneska to bylo o jednom gólu a my byli bohužel ti smutnější,“ zdůrazňoval Doudera.

Motor první tři utkání čtvrtfinále prohrál, ve dvou úvodních zápasech na třineckém ledě nedal gól (0:2, 0:2 a 3:4). Další tři duely ale získal pro sebe (4:1, 3:2 a 3:0). A rozhodoval definitivně poslední, sedmý zápas. „Byli jsme nahoře a najednou nás soupeř zašlapal do ledu,“ glosoval nečekaný vývoj série trenér Třince Zdeněk Moták.

„Za to, jak jsme dokázali Třinec potrápit, nám patří obrovský kredit. My tu sezonu určitě nebudeme hodnotit negativně. Jsme rádi, že jsme si prošli takovými těžkými zápasy, které nám dají zkušenosti do dalších sezon,“ upozornil Doudera.

Sedmé utkání rozhodl odražený puk a střela Miloše Romana do odkryté branky. „V takových zápasech to tak bývá, že se to někomu odrazí od brusle, od kalhot. Takový gól často rozhoduje a zase se to potvrdilo. Pak už si to Třinec zkušeně ohlídal. Bylo to nějakých deset minut do konce a času už nám moc na odpověď nezbývalo. A vlastně jsme se ani do šance nedostali,“ přiznával Doudera.

A hostujícím hráčům, kteří museli zvládnout i předkolo proti Karlovým Varům (3:0 na zápasy), se v závěru sedmého utkání s obhájcem trofeje nedostávalo ani potřebných sil. „Je to tak. Pro nás to byl nějaký desátý zápas v krátké době. Navíc Třinec je velmi těžký soupeř a my jsme se vyždímali do maxima. Nechali jsme tam všechno,“ ocenil Doudera.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - České Budějovice 2:0 (60. Čacho)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Obránce Českých Budějovic v sérii patřil k nejvytěžovanějším a zcela jistě také k nejlepším hráčům. „Dostal jsem nějakou důvěru, jsem za ni rád a doufám, že jsem ji splatil. Jsme smutní, že to nevyšlo, ale postupem času to budeme hodnotit pozitivně a byla to super série. Gratulujeme do Třince a držíme jim palce, ať se jim daří dál,“ pousmál se Doudera a kývl směrem ke kabině, v níž devět let sedával (2014 až 2023).

„Teď si dám od hokeje voraz, protože toho bylo fakt hodně. Tím, že jsme hráli i předkolo, tak jsme byli na zimáku prakticky furt a bylo to náročné. Ale za pár dní si určitě nějaké zápasy pustím a budu klukům z Třince držet palce,“ naznačil Doudera, komu přeje letošní titul.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec