Hlavní obsah

Na Krejčího si brousili zuby všichni. Škoda, že už ho hrát neuvidíme, míní kamarád z dětství Vrána

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oba jsou ze Šternberka, kde společně s hokejem začínali. Oba si zahráli slavnou NHL a vrátili se do extraligy. Zatímco třinecký Petr Vrána už v ní zůstal, David Krejčí se v minulé sezoně za moře ještě jednou vrátil. Kariéru v Bostonu ukončil a tuzemské extraligové kluby navnadil, že se do extraligy ještě jednou zapojí, aby se připravil na světový šampionát, který se bude hrát na jaře v Praze a v Ostravě.

Foto: hcocelari.cz

Kapitán Třince Petr Vrána

Článek

Všechno je ale jinak, Krejčí, který v NHL za Boston odehrál 1032 zápasů, se rozhodl v sedmatřiceti letech ukončit kvůli zdravotním problémům hráčskou kariéru. „Tahle možnost tu vždycky byla a bavili jsme se o tom několikrát. David se rozhodl tak, jak to cítil, a určitě správně,“ řekl třinecký kapitán Vrána.

S koncem Krejčího kariéry padla i možnost, že by si kamarádi z dětství spolu ještě jednou zahráli v jednom týmu. „Brousily si na něj zuby asi všechny týmy v extralize. Ale je škoda pro nás i pro ostatní, že ho už neuvidíme hrát,“ říkal Vrána.

Krejčí původně plánoval, že se na konci roku rozhodne, v kterém týmu do extraligy naskočí. A Třinec patřil mezi favority. „Vím, že chtěl zahrát ještě doma. Ale asi přehodnotil situaci a možná už se ani necítil. Nebo má nějaké dlouhodobější zranění, i to mohlo hrát svou roli. Ale kariéru měl úžasnou,“ ocenil třinecký kapitán.

Krejčí hrál v zámoří v jediném týmu – v Bostonu Bruins –, kde za šestnáct sezony posbíral 786 bodů za 231 gólů a 555 nahrávek. „Odehrát přes tisíc zápasů v jednom týmu a v takové pozici, jako měl, je neskutečné. David byl vždycky, nechci říct vychcaný, ale měl svůj styl. Hrál velice chytrý hokej, měl obrovský přehled. Opravdu skvělý hokejista,“ zdůraznil Vrána.

„Už když byl kluk, bylo vidět, že to má v sobě. A v Americe posunul svůj hokej na úroveň, jaká se jen tak nevidí. Viděli jsme to v Olomouci, když měl dobrý den a bavilo ho to. Byla radost se na něj dívat,“ pousmál se Vrána, jenž se těší až si najdou čas a znovu se sejdou.

„Co jsem se vrátil z Ameriky, už v kontaktu moc nejsme. Ale vyrůstali jsme spolu, vztah a vzpomínky tam jsou. Užívá si teď rodinný život, ale věřím, že když se přijede podívat domů, tak si pivo dáme a pobavíme se o starých časech. Určitě se mu ozvu,“ slíbil Vrána, který si na místečko v nominaci místo Krejčího zuby nebrousí.

„Nebudeme si nic nalhávat, já budu v květnu rád, že bude po sezoně. Jasně, v Praze na mistrovství by si chtěl každý zahrát, ale jsou tam jiní vlčáci,“ smál se 38letý třinecký kapitán.

Jak velký problém je konec kariéry Davida Krejčího pro českou reprezentaci vzhledem k MS 2024?
Zcela zásadní. Takového hráče nemáme šanci nahradit.
26 %
Velký, ale při vhodně složeném mužstvu se jeho absence nakonec nemusí tolik projevit.
55,7 %
Žádný. Současní trenéři reprezentace si s jeho absencí dokáží poradit.
18,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 11365 čtenářů.

Reklama