Hlavní obsah

Na MS dvacítek rozhodl o výhře nad Ruskem. Teď se mladý útočník upsal Pardubicím

Pardubice

Devatenáctiletý hokejový útočník Filip Koffer, který se představil na nedávném juniorském mistrovství světa, se vrací ze zámoří domů a podepsal víceletou smlouvu s extraligovými Pardubicemi. Dynamo o tom informovalo na svém oficiálním webu.

Foto: Jason Franson, ČTK/AP

Filip Koffer a jeho euforie po gólu v ruské brance.

Článek

"Filip je náš odchovanec, který odešel do zámoří a patří k velkým talentům. Své kvality ukázal i na posledním mistrovství světa dvacetiletých. Počítáme s ním i případně pro náš partnerský klub ve Vrchlabí," uvedl sportovní ředitel Dušan Salfický.

Koffer odešel do zámoří v roce 2019 a sezonu odehrál juniorské soutěži WHL v týmu Prince George Cougars. V 59 zápasech nasbíral rodák z Hradce Králové 24 bodů za devět branek a 15 asistencí.

"Roční působení v zámoří mi dalo hodně. Po osobní stránce jsem samostatnější. I v té hokejové jsem rovněž načerpal spoustu zkušeností, protože kanadská juniorka je tou nejlepší na světě. Hokej se tam hraje na menším kluzišti, je rychlejší a tvrdší," uvedl Koffer. Tuto sezonu začal v prvoligových Litoměřicích, protože start zámořských soutěží poznamenal koronavirus.

Na nedávném MS do dvaceti let vstřelil vítězný gól proti Rusku (2:0).

Před odchodem do Kanady odehrál Koffer za Pardubice 15 extraligových zápasů, ve kterých si připsal jednu asistenci. "Za nabídku Pardubic jsem moc rád, těší mě, že jsem zpátky doma. Jak jsem ji obdržel, tak jsem neváhal. Už jsem se chtěl někde usadit a Pardubice byly vždycky mým domovem," dodal Koffer.

Reklama

Související témata: