Hlavní obsah

Nahlodal nás první gól a přestali jsme hrát, mrzelo Růžičku. Ztrátu luxusního náskoku už v play off zažil

LIberec

Když ani náskok 3:0 nestačí, hodně to bolí. Hradec Králové vedl v Liberci v prvním čtvrtfinále v polovině utkání už 3:0 a měl i další šance, jenže vedení minutu před koncem základní hrací doby po velkém tlaku soupeře ztratil a Bílí Tygři o prvním triumfu v sérii rozhodli v prodloužení gólem Michala Birnera.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor rozhodujícího gólu Michal Birner z Liberce.

Článek

„Přitom polovinu zápasu jsme hráli velice dobře a dostali jsme se do vedení 3:0. Myslím, že nás hodně nahlodal první gól. Přestali jsme hrát, Liberec nás začal přehrávat a my jsme se jen bránili, vyhazovali puky a nehráli svou hru," zhodnotil Vladimír Růžička. „Zápas se lámal za stavu 3:0, kdy jsme jeli několikrát sami na bránu a nedali jsme z toho gól," litoval zahozených šancí, kdy Severočechy podržel gólman Petr Kváča.

Ztratit v play off zápas, když vedete 3:0? Velezkušený trenér něco podobného již zažil. Naposledy před dvanácti lety. A to rovnou ve finále. Růžička tehdy ještě se Slavií prohrával v závěrečné sérii s Karlovými Vary 2:3 na zápasy a snažil se o odvrácení dalšího mečbolu. V šestém utkání na ledě Energie vedl po deseti minutách 3:0 a domácí byli zralí na ručník. Jenže Vary dokázaly dvěma góly ve druhé a stejně tak ve třetí skóre otočit a Západočeši slavili po výhře 4:3 historický titul.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Gól inkasuje brankář Hradce Králové Marek Mazanec.

Tentokrát má Růžička a spol. šanci na reparát. Již dnes, kdy série pokračuje opět pod Ještědem druhým dílem. „Můžeme se z prvního utkání jen ponaučit a v pátek hrát celých šedesát minut, stejně jako jsme hráli v první půlce zápasu," řekl Jakub Orsava, jenž ve 29. minutě zvyšoval na 3:0.

„Bohužel od půlky zápasu nám nejely nohy, přestali jsme jezdit a víceméně na ně jen koukali... Liberec na nás vlítnul a zatlačil nás. Nedokázali jsme se z toho dostat. A minutu před koncem v přesilovce vyrovnali," pověděl Orsava.

Jak moc comeback do utkání Bílým Tygrům usnadnili pasivní hrou? „Oni to museli otevřít a tlačit se ještě víc do útoku, když prohrávali o tři branky. A tentokrát se jim to povedlo s výrazným přispěním našeho týmu. Musíme si dát větší pozor a hrát trochu víc aktivněji," uzavřel Orsava. Dnes se začíná v 17:00.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.