Hlavní obsah

Nová jednička pro Hradec. Slovenský reprezentant má namířeno do extraligy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V aktuální sezoně se gólmani v královéhradeckém hokejovém klubu střídali v brankovišti jako apoštolové na Staroměstském orloji. Z nejrůznějších důvodů. Patrik Bartošák, Henri Kiviaho, Jan Lukáš, Eetu Laurikainen a Lukáš Pařík, který nakonec sezonu dochytal. Podle informací Sport.cz však bude mít v nadcházejícím ročníku Mountfield novou jedničku mezi třemi tyčemi.

Foto: TASR/Profimedia, Profimedia.cz

Stanislav Škorvánek na tréninku slovenské reprezentace.

Článek

Příchod Paříka v poslední lednový den na závěr přestupního termínu na hostování z Liberce se nakonec ukázal jako trefa do černého. Už tehdy ale dohoda zněla jasně: po sezoně se třiadvacetiletý gólman vrátí k Bílým Tygrům.

Do Hradce Králové by se měl přesunout slovenský reprezentační brankář Stanislav Škorvánek. Osmadvacetiletý rodák ze Žiliny zažívá výbornou sezonu za Michalovce, které ve slovenské nejvyšší soutěži dovedl ke druhém místu po základní části a nyní má s týmem nakročeno do semifinále play off (nad Zvolenem vedou Michalovce 3:1 na zápasy).

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. Mountfield HK 3:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

Úspěšnost zákroků měl v základní části 93,1 procenta, ve dvou ze čtyř zápasů ve vyřazovací části vychytal čisté konto.

Škorvánek už loni reprezentoval Slovensko na mistrovství světa v Tampere a Rize a velmi pravděpodobně oblékne dres národního týmu i na letošním šampionátu v Praze a Ostravě.

Dvojkou ke Škorvánkovi by se v Hradci Králové mohl stát Filip Novotný, jemuž po dvou letech vypršel kontrakt v Mladé Boleslavi. Pod Bílou věží už Novotný hostoval v roce 2022.

Reklama

  1 : 1 Pardubice - Třinec 1 : 1 55. min Živě
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

Basketbal

Opava titul neobhájí

Opavští basketbalisté ligový titul neobhájí. Ve čtvrtfinále je senzačně vyřadila Ostrava, která vyhrála doma 86:85 a sérii ovládla 4:2 na zápasy.
NačítámNačíst další články