Hlavní obsah

Snajpr zůstal bez gólu. Byl jsem nulový, připouští hradecký Okuliar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V základní části byl jednoznačným tahounem hradeckých hokejistů. Jenže v klíčové fázi sezony Oliver Okuliar mlčel. Během osmi zápasů play off neskóroval, ve čtvrtfinálové sérii proti Pardubicím nezapsal ani bod. „Nebudeme chodit kolem horké kaše, statistiky mluví jasně. Byl jsem nulový,“ prohlásil sebekriticky slovenský útočník.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. Mountfield HK 3:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Čtvrtfinále play off: 5. zápas Pardubice - Hradec Králové

Jasně, Mountfield nestojí na jednom jménu. Týmovější pojetí hry byste v celé extralize u jiného celku nenašli. Ale přece jen, když Okuliar nasázel v základní části 24 tref a bojoval o korunu krále střelců, góly od něj v play off očekáváte. A potřebujete je.

Jenže Dynamo si 23letého forvarda skvěle hlídalo. „Soupeř o mně věděl, měl jsem to těžké. Ale s tím se musím vypořádat. Neschovávám se. Vím, že jsem Hradci svými góly a body nepomohl. Už s tím nic neudělám, je konec,“ mrzelo ho.

Právě on mohl být rozdílovým hráčem, který překlopí dramatické zápasy na stranu outsidera. Vždyť všechny duely skončily rozdílem jedné branky. „Bylo to hodně těsné, o detailech. Můžeme říct, že proti nám stál český gigant a my mu vzdorovali naší urputnou hrou. Ale zavládl smutek,“ líčil Okuliar.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice – Hradec Králové, marný tlak Hradce v závěruVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Pak se však zamyslel a svá slova ještě poupravil. „Budu mluvit úplně na rovinu. Není přesné, že jsem smutný. Spíš mě to strašně se*e,“ řekl s hořkým úsměvem. „Potřebovali jsme nějaký šťastnější odraz, snadný gól. Nebyli jsme o nic horší. Ale zase beru, že Pardubice vyhrály zaslouženě,“ uznal Okuliar.

Zklamaný byl i brankář Lukáš Pařík. „Některé góly si budu vyčítat ještě dlouho. V posledním duelu třeba druhý gól Vondráčka. Každá střela se dá chytit a štve mě, že jsem toho nepochytal víc. Ale můžeme na sebe být hrdí, že jsme s Dynamem drželi krok,“ hodnotil.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice – Hradec Králové 2:1 (26. Vondráček)Video: Tipsport Extraliga / BPA

O služby obou klíčových hráčů má Mountfield i nadále velký zájem. Pařík by rád na východě Čech zůstal, jenže má podepsaný kontrakt s Libercem. V Hradci jen hostoval a nevypadá to, že by ho Bílí Tygři uvolnili. „Smlouvu mám v Liberci, ale zatím nevím, co bude příští sezonu,“ prohlásil 23letý gólman, který začínal sezonu v prvoligových Litoměřicích a vytáhl se mezi nejlepší brankáře extraligy.

To Okuliar je sice upsaný Hradci i na příští ročník, není však žádné tajemství, že kolem něj krouží zájemci z NHL. „Nějaké kontakty proběhly, ale to řeší agenti. Na rovinu, podepsané nemám nic. Jsem hráčem Hradce. Ale netuším, co bude dál,“ přiznal křídelník, jenž by se v dubnu měl zapojit do přípravy slovenské reprezentace před mistrovstvím světa.

„Jestli dostanu pozvánku, budu hodně rád. Určitě bych o šampionát zkusil zabojovat, ale uvidíme, jestli se trenéři ozvou,“ podotkl Okuliar. Od hokeje si ale nedá pauzu ani na chvilku. „Tak strašně mě baví, že bych ho dovedl hrát každý den a ještě ho sledovat v televizi. Teď jsem sice hodně zklamaný, ale miluju hokej natolik, že si v neděli pustím play off,“ usmál se trenčínský rodák.

Reklama