Hlavní obsah

Nakládal opouští Pardubice, míří do KHL. Bude hrát za mistrovskou Ufu

PRAHA

Reprezentační obránce odchází z české extraligy do ruské Kontinentální ligy. Hokejista Jakub Nakládal opouští Pardubice a jde do mistrovské Ufy, kde bude také hrát s Miroslavem Blaťákem a Richardem Stehlíkem.

Foto: Petr Horník, Právo

Jakub Nakládal s trenér hokejové reprezentace Aloisem Hadamczikem

Článek

„Kuba odchází po naší vzájemné dohodě. Zachoval se naprosto fér, v Pardubicích odvedl výbornou práci a všichni mu nové angažmá přejeme a věříme, že ve svém novém klubu bude velmi úspěšný a zařadí se mezi jeho opory,“ řekl k jeho odchodu na klubových stránkách generální manažer Pardubic Zbyněk Kusý.

Nakládal, kterému končí po sezóně smlouva, odchází poprvé ve své kariéře do zahraničního angažmá. Za Pardubice odehrál téměř dvě stě zápasů v nejvyšší soutěži. Během nich se vypracoval mezi nejspolehlivější obránce a na svém kontě má i patnáct reprezentačních startů.

„Hráč nás požádal o uvolnění, my mu po dohodě s ruskou stranou o vyrovnání vyhověli. Rozcházíme se přátelsky, těžko by u nás po takové nabídce hledal motivaci,“ doplnil generální manažer klubu s tím, že věří, že Nakládal v budoucnu ještě oblékne pardubický dres. „Teď mu ale přejeme vše nejlepší v Ufě.“

V této sezóně odehrál v Pardubicích třiadvacetiletý obránce dvanáct zápasů, ve kterých vstřelil dvě branky a připsal si tři asistence.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.