Hlavní obsah

Naposledy bez Rulíka bralo Dynamo všechny body. V pondělí se pochválíme navzájem, usmívá se Zadina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V utkání extraligového lídra na kluzišti tápající Komety se markantně ukázalo naprosto rozdílné rozpoložení obou týmů. V herně vyrovnaném duelu byli pardubičtí hokejisté mnohem efektivnější v koncovce. Ubránili se po snížení Brňanů na 1:3 jejich závěrečnému mohutnému náporu, naopak při soupeřově power play zpečetilo Dynamo trefou do prázdné branky zasloužené vítězství.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Petr Holík z Brna se snaží překonat gólmana Pardubic Romana Willa.

Článek

Pardubický asistent Marek Zadina svůj tým pochválil. „Uklidnily nás dvě slepené trefy na začátku druhé třetiny. Předvedli jsme rychlý a agresivní hokej. Až ke konci jsme si zápas trochu zkomplikovali. Kometa nás dostala pod tlak, avšak podržel nás výborný brankář Will," radoval se z dalších tří bodů.

Společně s Richardem Králem měli naposledy na střídačce Dynama hlavní slovo. Kouč Radim Rulík se k týmu po návratu ze stříbrného mistrovství světa do dvaceti roků připojí v pondělí. „Nic s námi před zápasem v Brně nekonzultoval. Všechno ještě nechal na nás. Až se zase uvidíme, pochválíme se navzájem. My pogratulujeme jemu k velkému úspěchu na šampionátu. A on třeba nám zase k tomu, že jsme si v extralize vedli v jeho nepřítomnosti dobře," usmíval se Zadina.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Hokejisté Pardubic se radují z branky

Autor čtvrtého pardubického gólu Tomáš Zohorna připustil, že se výhra jeho mužstva 4:1 na brněnském ledě nerodila tak snadno, jak napovídá konečný výsledek. „Věděli jsme, že se Kometě v pátek nevydařil zápas v Mladé Boleslavi a že po nás půjde zostra. Hlavně zpočátku nás domácí důrazně dohrávali. Mají dobré hokejisty. Jakmile jsme ale vedli 3:0, měli jsme utkání pod kontrolou. Když ovšem Brňané snížili, vzpomněl jsem si, jak jsme přišli rychle o náskok v předchozím duelu s Karlovými Vary. Víc jsme ale Kometě naštěstí nedovolili a zaslouženě jsme si odvezli tři body," potěšilo ho.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Kometa Brno hostila v 36. kole extraligy Pardubice

Zohornu překvapilo téměř komorní prostředí v brněnské aréně. Skalní fanoušci Komety tak reagovali na poslední špatné výkony jejich mužstva. „Bylo to trochu smutné. V Brně vždycky v minulosti panovala perfektní atmosféra. O to víc byli ale slyšet naši příznivci," liboval si.

Už v úterý čeká Pardubické další prestižní extraligové střetnutí. Před svými fandy budou hájit vedoucí příčku v tabulce nejvyšší soutěže proti Spartě. „Moc se na atraktivní zápas těšíme. Mělo by být vyprodáno a k vidění bude určitě výborný hokej," očekává Zadina.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín